4 timmar hos näringsterapeuten!

30/1 Lördag kväll. Igår var jag hos näringsterapeuten. I fyra timmar (!). WOW det var ett härligt möte. Han gick igenom hela kroppen och kunde med olika metoder se vilka organ som var överbelastade, samt vilka ämnen som min kropp säger ”nej tack” till just nu. Jag har självvalt avstått från allt vad gäller spannmål, mjölkprodukter, jäst, soja och glutamat de senaste 4 åren, eftersom jag mått mycket bättre av det, och detta bekräftade han att jag är känslig mot! Det kändes härligt att höra att jag valt att gå rätt väg.

 Så det jag fick reda på var ffa att;

–          Jag har candida samt bakterier i tarmen och lite varstans, då han hittade spår i blodet.

–          Candidan, om man har gått med den länge, bryter ner de goda bakterierna och ersätter  dem med onda och skapar ett tillstånd i tarmen som kallas – dysbios.

–          Organen som är överbelastade är ffa; mage/tarm, gallvägar, luftvägar och binjurar.

Jag ska, i alla fall under en period när vi försöker få igång matsmältningen och ta död på mikroorganismerna, undvika (förutom det jag redan undviker se ovan) bl a; socker, honung, frukter, kakao, fläskkött, tunga feta saker även fet fisk, avokado och nötter, kålfamiljen, kaffe och alkohol 🙂 tjohoo lattjo lajbans! Nä, men faktiskt – jag gör gärna det tillfälligt för att få kroppen i balans så att jag kan tillgodogöra mig medicinen sedan. Man måste slipa och spackla innan man kan måla med färg!

Jag fick dessutom reda på en trolig orsak till varför jag inte tål multivitamin-mineraler mm just nu, det beror bl a på att candidan och övriga onda mikroorganismer älskar att festa på mineraler. Så när jag stoppade i mig det blev det svamp-och bakteriefest och själv fick jag hålla tillgodo med baksmällan…!

Så vi börjar med dietkuren + 4 olika örter i droppar + E-vitamin plus + Kalium + Minplex B + ”hair nutrients” + B12/Folsyra. Och så blir det återbesök om 4 veckor, och då kan vi förhoppningsvis smyga in med lite mer näringsämnen och fettsyror. Och stärka binjurarna ännu mer.

Jag tror så här. När man har lidit av hypo2 under många år, så har det lett till både det ena och det andra – obalanser i biokemin, samt lägre immunförsvar mot mikroorganismer, kraftig belastning på vissa organ mm mm. Och alla är vi unika. Jag tror inte på en allmän lösning, utan en individuell. Jag rekommenderar att börja från grunden för att se vad man har fått för sviter genom åren – och avsluta med sköldkörtelhormon för att den uppnådda balansen ska bestå!

Visst. Det är dyrt. Men, jag tror att det blir ännu dyrare i längden att hatta fram och tillbaka med än det ena och än det andra som inte fungerar – men som ändå kostar hela tiden.

Jag ser fram emot att få starta med det här!

God natt!

//Malin

10 kommentarer
 1. johan 12 år sedan

  Hej! Du håller på att bli lurad. Sluta lägga pengar på detta… /johan, läkare

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Johan!
   Vad roligt att du läser min blogg 🙂 Jag kan tala om för dig att jag känner mig däremot mer ”lurad” av alla läkare jag träffat på genom åren som bara vill symptomdämpa….
   Så bra som jag mår nu efter 2-3 månader på detta program har jag inte gjort på många år. Som du märker är inte bloggen i nutid än, om du stannar kvar och läser kommer du att se en mer stadigt positiv trend.
   Tråkigt att du uttrycker dig på det sättet om saker du förmodligen inte är riktigt insatt i.
   Mvh Malin

 2. Annie 12 år sedan

  Jag håller med dig Malin! Jag har inte fått någon hjälp alls via vanliga vården (de har bara sagt att problemen är psykosomatiska). Går också hos en näringsterapeut och har blivit mycket bättre även om det är en lång bit kvar.

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Annie!

   Visst är det sååå trist att man blir behandlad som hypokondriker, eller som att problemen sitter i huvudet! När man så väl vet själv att det inte är så!
   Vad skönt att du också känner dig bättre efter att ha gått till näringsterapeut, då känns resten av resan inte lika jobbig, eller hur?!

   Sköt om dig,
   //Malin

 3. Madde 12 år sedan

  Hej Malin!
  Vilken näringsterapeut går du till?
  Varför är mjölk dåligt?
  Jag har samma problem som du, har ätit hydrokortison (15mg/dag) i 9 månader och levaxin och lio i omgångar och mår itne bättre. Misstänker nu candida…
  Vad äter du nu? 🙂

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Madde!

   Tack för din kommentar 🙂
   Om du vill veta vilken näringsterapeut jag går till kan du maila hypo2info@gmail.com så vet de det.
   Det där med att mjölk är ”dåligt” är jag inte säker på att jag har skrivit, men många mår väldigt mycket bättre att vara utan – iallafall jag 🙂 Det finns en del forskning på att det kan ge övre luftvägsinfektioner hos barn samt slembildning (källa:”kärnfrisk familj” av Ninka Bernadette-Mauritzen). Är man känslig mot det kan det ju också reta immunförsvaret och ge smygande inflammation i kroppen.
   Ja, hydrokortison kan ju göra att man får ökad candida-tillväxt i tarmen, så det är ju inte så konstigt om du fått problem med det. Jag håller på att prova och utvärdera Oxyflush nu (återkommer med rapport) skulle troligen rekommendera det framöver….

   Jag äter: allt kött utom fläskkött, de flesta grönsaker utom lök, vitlök, paprika, ris, bovetebröd, havre-yoghurt, bovetemüsli, bovetegröt, ägg, glutenfri pasta mm mm
   Jag äter inte: mjölkprodukter, gluten, jäst, soja, glutamat, socker, kaffe, alkohol (fast fuskar där ibland)

   Lycka till!
   Mvh Malin

 4. Madde 11 år sedan

  Hej igen Malin!
  Äter du inte fläskkött och lök för att du inte tål det eller beror det på något annat?
  Det är mycket kolhydrater du äter.. Stressar inte det binjurarna?
  Oxyflush låter ju som da shit. Det ska jag pröva!
  Tack detsamma!

  • Malin Author
   malin 11 år sedan

   Hej Madde!

   Tack för din kommentar 🙂
   När jag är hos näringsterapeuten får jag en lista på livsmedel jag för närvarande bör undvika. Fläskkött är tydligen oftare belagt med bakterier och virus än kyckling och nötkött. Han testar bl a mha kinesologi.
   Jag upplever inte att jag äter särskilt mycket kolhydrater. När jag skrev vad jag äter skrev jag inga mängder, bara de livsmedel jag för närvarande tolererar. Jag äter inte alla de där sakerna varje dag, och fördelningen mellan protein/kolhydrater/fett är bra tycker jag. Det som ffa stressar binjurarna är snabba kolhydrater, dvs kolhydrater med högt GI, som höjer blodsockret snabbt. Det äter jag i princip aldrig. Oftast blir det kyckling, grönsaker och liten mängd sötpotatis till lunch och middag. Eller kött och sallad. Men ibland även nån rätt med t ex fullkornsris, men då har jag alltid mer av protein och fett än kolhydrater. En kost som LCHF skulle min lever och galla aldrig klara att bryta ner som det ser ut nu.

   Prova gärna Oxyflush!
   Mvh Malin

 5. Madde 11 år sedan

  Gulle dig som svarar! 🙂
  Hur mår du när du äter grönsaker då?
  Jag kan inte äta råa grönsaker för min mage svullnar upp direkt, jag får gaser, ont i magen, illamående, sockersug och förstoppning.
  Nu verkar jag även reagera på tillagade grönsaker på samma sätt. Trots enzymer 🙁
  Tror du att grönsaker är optimalt för alla?
  Hur lång tid beräknar din näringsterapeut att det ska ta innan du är frisk?

  • Malin Author
   malin 11 år sedan

   Hej Madde,
   Jag har inte känt av något när jag äter grönsaker i allmänhet, men dock paprika och lök i synnerhet. Ffa paprika faktiskt, det kan jag inte äta. Men annars funkar det bra med de flesta grönsaker. Du kanske skulle prova oxyflushen? Går du hos en näringsterapeut som kanske kan hjälpa dig att se vad just du kan tåla? Jag har ingen aning om grönsaker är optimalt för alla….tyvärr.
   Det har han nog inget svar på, jag tar en dag i sänder och försöker må så bra som möjligt hela tiden. Just nu mår jag ju faktiskt riktigt bra! 🙂

   Lycka till,
   Mvh Malin

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2022 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?