Kärnfrisk familj!

Hej! 

Nu ska jag bara jobba en liten stund idag, sen är det semester! Härligt. Imorgon åker vi till Turkiet, lilla familjen och jag tillsammans med två andra familjer. Ska bli så skönt. Enda orosmolnet på den härligt blå himlen är att jag varit superförkyld senaste 1,5 veckan, och nu har det tagit ett kraftigt tag om mina bihålor….inte skönt att flyga med bihåleproblem…:( Försöker allt jag kan med naturliga antibiotikum såsom kollodialt silver, aloe vera mm – för antibiotika från läkemedelsbolag försöker jag undvika så långt det går, vill inte ställa till tarmobalanser igen.

Annars har senaste tiden mest handlat om min dotter. Vi blev mycket missnöjda med hennes förskola då hon bytte avdelning, (de tänkte bl a göra henne blöjfri utan att ens prata med oss…bara en sak i bägaren, men det blev droppen) vilket innebar att vi tog henne därifrån och plötsligt stod utan barnomsorg. Mamma fick komma hit och ta hand henne och till slut fick vi en ny plats på en, vad det verkar, underbar förskola! Så nu är mamma-hjärtat lättat igen. 🙂

Jag har också haft möjligheten när jag varit sjuk att läsa en fantastisk bok som jag blev tipsad om här i kommentarerna (Tack Susanne!!) ”Kärnfrisk familj – så gör du, livsstil utan socker, stress och kemikalier, förändrar din vardag för alltid” av Ninka-Bernadette Mauritson och Morten Mauritson. Man kan köpa den här: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186469002  Rekommenderas varmt!! Den handlar om en familj som med hjälp av att ändra livsstil fått tillbaka sin son från en svår autism, och gått från att en institution vägrat att ta hand om honom, i tron att de inte skulle klara av det, till att han nu går i vanlig skola och fungerar som en normal sjuåring. Mamman och pappan har dessutom tappat 20 kilo vardera samt mår fantastiskt mycket bättre. Vad de har gjort är att de tagit bort mjölk, gluten och socker från kosten, samt eliminerat så mycket det praktiskt går av kemikalier i vardagen. Många, många bra tips och ytterligare ett bevis på hur mycket kosten kan påverka kroppen, måendet och säkerligen många sjukdomstillstånd. Jag fullkomligt slukade boken 🙂

Idag blir det föreläsning i Kungsbacka, anordnat av en medlem i Hypo2.info https://hypotyreos.info/component/content/article/127-qhypo2q-foerelaesning-i-kungsbacka-loerdag-11-september  Det ska bli jättekul tycker jag, och det är inte alls långt från mig! 🙂

Må så gott alla därute!

Kram Malin

8 kommentarer
 1. Susanne 12 år sedan

  Hej Malin! Va kul att du gillade boken – visst är den bra! Jag antar att du har kommit ganska långt i din kost vad det gäller att utesluta allt ovanstående. Jag är väl på god väg och imorgon ska jag träffa näringsterapeuten för guidning och råd. Det är spännande! Lyckos dig som kan gå på föreläsningen.
  Välkommen att besöka min nya blogg Organicgirl.se. Där tänker jag blogga om min livsstilförändring och även försöka ge Hypo2 ett litet extra sken.
  Mvh
  Susanne (som skrev under alias Humlamamman innan)

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Susanne!

   Jag älskar boken! Jo, jag har ju redan uteslutit nästan alla de saker de gör i den familjen, men har nu börjat tänka ytterligare på kemikalier och dyl, för hela familjen, inte bara för mig själv. Försöker även att göra så att min dotter inte ska i sig så mkt mjölkprodukter (inget hemma, men tyvärr är man ju inte ensam om vad som stoppas i barnen…)
   Vad spännande att du nu har varit hos näringsterapueten – hoppas det kändes bra! Jag har varit inne lite på din blogg – jätteintressant! Jag ska definitivt läsa mer 🙂 Jag har blivit mycket mer noga med att handla ekologiskt, och vill lära mig ännu mer.

   Må så gott!
   //Malin

 2. Susanna 12 år sedan

  Hittade precis din blogg och jag änner mig verkligen träffad! Det du skrivit om dig, kunde lika gärna ha varit jag själv som skrivit. Har dock inga andningsbesvär…. Har varit hos läkare som inte anser att de kan göra något mer för mig (jag är 34) eftersom att alla prover är normala.

  Nu ska jag beställa prover från Scandlab och bevisa för dem att de har fel!

  Tusen tack!!!

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Susanna,

   Tack för din kommentar. 🙂
   Härligt att du känner igen dig och att du tar tag i det och börjar din egen resa mot bättre hälsa!
   Stort lycka till!
   //Malin

 3. Mia 12 år sedan

  Hej Malin,

  Läste i ett gammalt inlägg från april att du av näringsterapeuten fått 2 olika örter som är parasit- svamp- och bakteriedödande samt matsmältningsfrämjande. Får jag fråga vad det var för örter?
  Hälsningar

  Mia

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Mia!

   De örter jag fick i första vändan var
   – Kanadensisk gulrot
   – Valnötsbark
   – Astragalus

   Hälsningar Malin

 4. Evelina 12 år sedan

  Hej Malin! En liten fråga här… hur dyra är Scandlabs prover? Och tar ”vanliga” läkare dem på allvar?

  Ha det bra!Evelina

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Evelina!

   Du kan kolla priserna på Scandlabs hemsida http://www.scandlab.se Och nej, vanliga läkare tar förmodligen inte dem på allvar. Möjligen salivkortisolprovet, som faktiskt har fått lite erkännande inom den vanliga vården. Ha det bra själv!
   //mALIN

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2022 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?