Nytt friskt 2011

Ja då var det nytt år! Ett händelserikt 2010 är över….med sikte på ett ännu friskare 2011! 🙂 Jag har haft en skön jul&nyårs-helg, fast mycket slarv vad gäller kosten har det blivit….med känningar som resultat. Åt en hel del socker som jag inte alls är van vid, samt lite mjölkprodukter. Det enda jag absolut hållit mig ifrån är gluten, som jag vet kan påverka kroppen upp till ett halvår efter intag – och det är det inte värt tycker jag! Efter ngn vecka fick jag fruktansvärt ont i mina handleder (har tidigare haft problem med karpaltunnelsyndrom) så jag knappt kunde utföra normala praktiska saker, som t ex att borsta håret. Min tanke var att det kunde bero på matslarvet, så jag tänkte att det går nog över när jag börjar äta normalt och kroppen får rensa ut skräpet…..och nu såhär ngn vecka efter det var som värst – är det helt borta! Helt galet egentligen….men jag antar att det verkligen är inflammationsfrämjande ämnen i den ”vanliga” maten som jag inte äter längre. Men så jätteskönt att det ändå går över såpass fort när man återgår till det normala.

Jag håller mig på 1/2 grain N samt fortsätter med näringsprogrammet; chlorella, lipozym, selen, probiotika, D-vitamin och Hepatoplex-droppar som hittills har fungerat jättebra. Tar ett återbesök hos näringsterapeuten någon gång i slutet av januari och kollar status och ser om det då kanske kan vara läge att smyga in ngn form av binjureextrakt.

Må så gott alla!

Kramar

Malin

14 kommentarer
 1. carina 12 år sedan

  Hejsan Malin!

  Vad bra att du märker så tydligt resultat vad gäller kosten,!
  Själv så funkar det ju inte nu alls, spelar ingen roll vad jag stoppar i mig, men jag vet vikten av att äta rätt..

  Jag har oxå svåra problem med kapatertunnelsymtomer, mina händer och fingrar domnar titt som tätt,och det pirrar jämt och ständigt i dom.

  Jag undrar om du någon gång kollat dina kortisolvärden i den traditionella
  vården? Det stämde ju inte alls med scandlabs test kontra vården. varken i blod eller urin!

  Jag önskar dig det bästa 2011 och det önskar jag även mig och alla andra!

  Ha det.. vi hörs! Kram Carina

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Carina!

   Tack för din kommentar 🙂
   Nej, jag har inte kollat mitt kortisol i den vanliga vården. En endokrinolog jag var hos skulle beställa det provet, men gjorde fel och det blev kolesterolet som testades istället…..och sen blev det aldrig av, för jag övergav honom…

   Jag önskar dig också det bästa, och lycka till!
   Mvh Malin

 2. Mia 12 år sedan

  Hej Malin!
  God fortsättning på det nya året!
  Så skönt att du svara bra på din behandling. Jättekul! Jag vill passa på att fråga dig om du tagit några jodprover? Jag har själv inte tagit det men har beställt Lugols lösning för att testa om det är det jag behöver extra av. Jag mår bra i två veckor för att sedan må lite sämre när jag går in i ägglossning. Sista veckan innan mens sover jag jättedåligt mm. Känner du igen dessa symtom? Jag äter levaxin och kortison i små doser. Håller ganska hårt på dieten, inget socker, gluten eller koffein. Ändå blir jag inte så mkt bättre. Vet att det tar tid, men jag har läst att brist på jod faktiskt kan göra att kroppen inte svara så bra på medicinen. Det är värt ett försök.
  Må så gott och stort lycka till med tillfrisknandet!

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Mia!
   Tack för din kommentar 🙂
   Nej, jag har inte tagit några jodprover, och heller aldrig tagit något tillskott av jod. Jag känner inte igen att må sämre när jag får ägglossning – tvärtom. Jag mår oftast mkt bättre vid ägglossning för att må ngt sämre vid mens. Troligen pga att progesteronet ökar vid ägglossning kan jag tänka mig, och östrogendominansen inte blir lika stor.
   Jag är inte säker på det här med jod. Många delade meningar om det. Chris Kresser, från thehealthyskeptic.org anser inte att man bör ta extra jod t ex (kommer inte ihåg just nu vad han bygger det på) och hans åsikter brukar jag kunna lita på.
   Men hur du än gör, så lycka till!
   Mvh Malin

 3. Maria Svensson 12 år sedan

  Hej
  Hittade din sida idag efter att han surfat runt ang mina provsvar från Scandlab som visade låga kortisolvärden. Känner igen mig i dina symptom och har också varit dålig i mer än 10 år. Vilken näringsterapeut går du hos?

  mvh

  mia

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Maria!

   Så jobbigt för dig att ha varit sjuk så länge, men härligt att du nu är på rätt väg! Om du mailar hypo2info@gmail.com så vet de hos vem jag går.

   Lycka till!
   Mvh Malin

 4. Pia Andersson Hobert 12 år sedan

  Hej Malin,

  jag undrar var du fått tag på Nature throid. Jag har ätit Levaxin och Liothyronin samt hydrcortison sen i november och märker absolut ingen skillnad. Min läkare anser att jag behöver det naturliga sköldkörtelhormonet men det kan hon inte skriva ut, har ingen licens.
  Därför undrar jag om du beställt över nätet eller köpt utomlands. Jag har sett att det finns att beställa på nätet men hur ska man veta om det är äkta vara eller fejk?

  Jag är lite orolig för att man ska få nån skit att stoppa i sig.

  Hoppas på snart svar
  Vänliga Hälsningar
  Pia

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Pia!
   Det svar jag kan ge dig här, är att du mailar hypo2info@gmail – de vet var och hur jag beställer. Du kan också bli medlem i forumet här på Hypo2, så kan du disktuera med andra som gör på annat sätt!

   Lycka till
   Mvh Malin

 5. Maria 12 år sedan

  Hej Malin
  Har precis fått liknande provsvar som dig och är i kontakt med en läkare i Stockholm och får nu behandling. Känner mig glad över att äntligen hittat något att jobba vidare på men kroppen reagerar på min medicin och det känns kämpigt. Skulle vara jätteintressant om man kunde ha kontakt med någon annan drabbad för att utbyta erfarenheter och kunna stötta varandra. Om du känner att du vill och orkar får du gärna ringa mig. Maila om det är OK och så kan jag maila mitt telefonnr.
  Lycka till och tack för en bra blogg.

  mvh

  mia

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Tack för din kommentar, Mia 🙂 Så skönt för dig att du fått hjälp, men jobbigt att du reagerar på medicinen. Är du medlem i forumet här på Hypo2? Det är ett jättebra ställe att få diskutera saker på och bli stöttad av/stötta andra med liknande erfarenheter.

   Isåfall ses vi där!
   Mvh Malin

 6. Raija Haller 12 år sedan

  Hej Malin jag har försökt övertyga läkare i ssnart 30 år att något i min hals är fel dom har tagit prover i alla år men talat om för mej att allt är ok !!!!!! trots det blir symtomen bara värre o värre ! till slut 2008 tog man tydligen något prov man aldrig tagit tidigare !! då såg man att de ins rubningar men dom säger att de är så lite att det kan intte ge symtom!!!!!!! TROT ATT JAG KAN BOCKA FÖR DOM FLESTA !!! sen upptäckte man vid ultra att jag hade 3 cystor det lämnade man utan åtgärd sen blev mina symtom ännu värre och jag sa till familjen att cystorna antingen växt eller blivit fler vid ultra syntes många fler lämnades utan åtgärd vad ska jag göra ???? får ingen respons snälla Malin ge mej ett råd M.V.H. Raija

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Raija!

   Vilken hemsk upplevelse för dig att bara bli avfärdad sådär. Tyvärr är du inte ensam om detta, enligt mig och många andra finns stora brister i dagens sjukvård i Sverige. Att så många så ofta upplever att man inte blir lyssnad på är inte OK!! Det är svårt för mig att veta exakt vad du ska göra, men du kan börja med att vända dig till nätverket bakom Hypo2 för att få lite riktlinjer om vart du kan vända dig istället. Maila hypo2info@gmail.com . Varmt lycka till.
   //Malin

 7. Hormonella 12 år sedan

  Hej Malin!

  Jag undrar så vart du har tagit vägen och hur du mår! Hur kommer det sig att du inte skrivit på bloggen på länge? Mår du sämre igen?

  Kram,
  Hormonella

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Hormonella!

   Som sagt, så fint av dig att oroa dig för mig! 🙂 Men det är alltså ett sundhetstecken tycker jag, att jag dragit i bromsen lite, för att få balans. Förut när jag hade ett mkt lugnare jobb, var det lättare att få tid och energi till att ta hand om bloggen, men nu känner jag att jag måste ha fritiden till vila och återhämtning samt familjen förstås, för att upprätthålla balansen så inte gungbrädan vippar över åt nåt håll 🙂

   Men, nu börjar jag komma in i det lite bättre på jobbet också, hitta mina rutiner så att jag kan slappna av mer. Så förhoppningsvis kommer jag att vara lite mer flitig framöver!

   Stor kram!

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2022 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?