PCO/PCOS

Hej på er!

Äntligen börjar det bli vår igen! Dock hade jag gärna varit piggare en skön vårdag som idag….för här ligger jag och återhämtar mig efter ny kräksjuka igår. Det var min sambo som varit ute och flugit som kom hem och blev sjuk i helgen. Först trodde vi att det var något han ätit, men så blev jag dålig igår. Dock blev det bara en dags total utrensning (;)) men det blir ju alltid en utmaning för binjurarna att återställa vätske- och saltbalansen efter en sån dag. Det positiva jag kan se i det är ändå att jag varit så himla förstoppad i någon/några veckor – så systemet mådde nog mest bra av att få en rejäl tömning om man säger så….haha.

För övrigt har jag varit hos en gynekolog för att kontrollera mina äggstockar – jag har haft en molande värk i dem och ett menstruationsuppehåll på 2,5 månader….(tyvärr känns detta som hyposymptom – längre cykler och förstoppning….troligen en reaktion på att det varit tufft för binjurarna att gå med uppblåst mage och dålig matsmältning samt viss emotionell stress senaste 2 månaderna. När jag började med NT fick jag ju kortare cykler, från att ha haft relativt långa). Hursomhelst, då fick jag iallafall reda på att jag hade en viss typ av äggstock, som kallas PCO, polycystisk ovarie – äggstockar med många äggblåsor. Denna typ av äggstock ger ofta oregelbundna samt färre menstruationer, dvs färre ägglossningar och högre risk för infertilitet. Det var ju iofs ingen nyhet att jag har haft svårigheter att bli gravid….men jag visste inte om detta. När jag läste lite om det, känns det inte helt oävet att hypometabolism kan ligga bakom, för samma sjukdomar som man har högre risk att få vid hypo har man också när man har PCO, och den exakta orsaken vet man inte heller…..hmm…..här kan den intresserade läsa mer: http://www.sahlgrenska.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj/kvinnor-med-pcos-mar-battre-av-akupunktur-och-traning.cid976216  och här: http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Polycystiskt-ovarialsyndrom—PCOS/ http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/uu/pressrelease/view/oekad-risk-foer-hjaert-kaerlsjukdom-hos-pcos-kvinnor-beror-bara-paa-oevervikt-399000 

Det verkar även som att mina problem med den svullna magen har med toxicitet att göra. Då jag i samråd med näringsterapeuten stoppade alla tillskott under 1 vecka bara blev ännu sämre, kan jag sätta detta i samband med att kroppen sakta men säkert,  när jag blivit starkare, vågat ta fram giftiga ämnen för att få ut dem ur kroppen – och med en ansträngd utrensningsapparat som jag har, ansamlat detta i tarmarna och där bildat en toxisk miljö, vilket främjar onda bakterier och annat att frodas. Eftersom jag stoppade även de skyddande tillskotten som selen och chlorella blev det än mer toxiskt då.

Ev ska jag till en läkare för att kontrollera så att jag inte har gallsten eller eventuellt en starkare bakteriell infektion, rådde han mig till. Men innan jag blev magsjuk hann jag under några dagar gå tillbaka till mitt gamla program med leverstödet i hepatoplexen samt selen, chlorella, d-vitamin och probiotika vilket kändes ngt bättre. Jag fortsätter så några veckor och avvaktar läkarbesöket. (inte min favorit att gå till den ”vanliga vården” och bli ifrågasatt….).

Hej hopp, nu är det dags att vila lite…

Kramar Malin

2 kommentarer
 1. Pia Samuelsson 11 år sedan

  Hej!

  Jag läder din blogg då jag mått dåligt i 15 år ingen kommer till rätta med felet,orkar snart inte längre. Var har du beställt Zeolit. Du kan inte säga vilken läkare du varit hos. cHANSADE PÅ EN I sÖDERTÄLJE MEN DET VAR FEL.

  Tacksam för svar
  Pia

  • Malin Author
   malin 11 år sedan

   Hej Pia! Tack för din kommentar 🙂
   Vad jobbigt för dig att må dåligt och ha gjort det så länge. Mitt förslag är att kanske inte enbart prova Zeolite, utan att försöka anamma hela candida/tarmobalanstänket som orsak och prova dig fram. Ladda gärna ner Linda Allens bok! Det är inte EN sak eller EN läkare som hjälpt mig, utan alla pusselbitarna tillsammans som jag nu hittat rätt ordning på, som t ex det jag skrev i senaste inlägget. Men om du vill veta vilken läkare jag var hos så kan du maila hypo2info@gmail.com så vet de. Zeolite beställde jag från zeoliteuk.co.uk
   Lycka till och hoppas du snart är på rätt väg!
   Hälsningar Malin

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2022 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?