Utflykten till hypo2-läkaren

19/1 Tisdag kväll. Idag är det min födelsedag  36 idag. Oooh närmar sig 40….hualigen! Jag har jobbat hela dagen, så det har mest känts som en vanlig dag. Fick dock en flaska vin av mina arbetskamrater (jag som knappt tål ett glas numer…blir bara dålig 🙁 ) och vi hade en mysig fika. Härligast idag var nog ändå när jag kom hem och vår 2-åriga dotter sprang emot mig och lyste i ansiktet och sa ”Grattis!”

Igår var pappa och jag då på vår lilla utflykt till läkaren. Vi hade en jättemysig bilfärd på vintriga vägar :). Väl värd de många milen. Vi kände oss välkomna och det var underbart att få träffa en sån härlig människa. Kändes skönt att bli bekräftad i det jag känt så länge. Så då har jag en diagnos nu äntligen; Hypometabolism alt Hypotyreos typ 2 – vad man nu vill kalla det.  Tänk, efter så många år med alla dessa symptom – att få veta att det finns en grundorsak, underbart!

På hemvägen tog vi vägen om ”min” homeopat där jag har gjort hårmineralanalyser och brukar köpa vitaminer och dylikt. På inrådan av läkaren satte han ihop ett litet ”paket” med näring till min stackars utarmade, vitamintörstande kropp…. Han är verkligen toppen, och SÅ kunnig, homeopaten. Vi pratade även om könshormonerna, vilka han rekommenderade att jag skulle ta prover på, men det kan ju bli ett kapitel längre fram. Han hade iaf en kräm med Pregnolone – som Dr Peatfield rekommenderar. Väntar dock med det.

Alltså, om ni inte läst Dr Peatfields bok – Gör det!! Jag tycker att den är fantastisk. Och praktisk. Lättläst.

Så nu är det bara att sätta igång då. Jag ska börja med att stärka mina binjurar innan vi fortsätter i processen. Samt stärka kroppen i allmänhet med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Adrekomp och DHEA, flytande multivitamin/mineral
/antioxidant (Liquid life), kalcium + magnesium samt CoQ10.

Nu är jag helt slut efter gårdagens resa och dagens lilla kalas :). Dags för sängen. God natt!

//Malin

9 kommentarer
 1. Karin Melin 14 år sedan

  Hej Malin!

  Jag letar förtvivlat efter en doktor som kan hjälpa mig med mina hypotyreos-symtom.
  Kan du lämna ut namnet på den doktor du var hos?

  MVH
  Karin melin

  • Malin Author
   malin 14 år sedan

   Hej Karin!
   Jag förstår, det är verkligen brist på dem – vilket ju tyvärr innebär att de som finns blir överbelastade. Jag vet att min läkare har väldigt mycket att göra och många patienter på kö, men jag kan absolut maila hennes namn till dig om du vill. Jag vill inte namnge henne i bloggen.

   Lycka till
   Hälsn Malin

 2. Åsa 14 år sedan

  Hej där Malin

  Jag försöker hitta möjligheter åt olika håll och kanter och skulle bli mycket tacksam att få kontakt med en läkare som kanske kan hjälpa mig eller hänvisa mig vidare.

  Kanske vet du även namn på någon bra näringsterapeut?

  Varma vänliga Hälsningar

  Åsa

 3. Anki B. 14 år sedan

  Hej! Jag är en meddelålders tjej, som har problem med sköldkörteln, hade hypertyreos från början, fick jodbeh.o levaxin, sen hypotyreos. och värk i leder och muskler, ont i nacken, ländryggen,trött o orkeslös,deprimerad,torr hud,torrt hår,sömnproblem,yrsel…och tog prover via scandlab,o det visade sig att jag hade kortisolbrist o för lågt T3..men sjukhuset o vårdcentralen tror ej på dessa provsvar..så man är tillbaka på ruta 1. igen…mår nu dessutom illa ofta…
  Bor själv i sthlm.Vet du någon bra näringsterapeut..?
  Och det senaste kortisolprovet sjh, tog var i armen ,och det var bra , skrev dom till svar…

  • Malin Author
   malin 14 år sedan

   Hej Anki!
   Usch ja, känner ju igen många av dina symptom….:( trist att behöva må så dåligt, eller hur?! Och jättejobbigt att inte bli trodd inom den vanliga vården! Man blir ledsen över att den sjukdom man har inte existerar i deras ögon…
   Vad bra att du funderar på att gå till en näringsterapeut, det tror jag är en jättebra och nödvändig början! Jag vet att det nu på Hypo2-sidan lagts ut en länk där man kan söka olika näringsterapeuter i olika riktnummerområden. Du kan även maila hypo2info@gmail.com för jag tror att de har koll på en som är bra i Stockholmsområdet.
   Lycka till!
   //Malin

 4. Linnea 13 år sedan

  Hej Malin!

  Först och främst vill jag bara ge dig ett varmt och hjärtligt tack för att du så frikostigt delar med dig av dina erfarenheter. Det är oerhört viktigt när man i princip själv behöver kunna fastställa diagnos och behandlingsmetoder för att få hjälp när man vänder sig till de flesta läkare.

  Jag har ganska nyligen fått upp ögonen för den här sjukdomen trots att jag slitit och kämpat i förtvivlan för att hitta rätt hjälp de senaste 8 åren – utan resultat. Känner igen så otroligt mycket och är övertygad om att det här är nyckeln till mina problem.

  Min fråga till dig: Finns det någon möjlighet att du skulle vilja maila namnet på din läkare även till mig? En lång kö till någon som är insatt är definitivt bättre än att stå i köer och sedan ändå inte finna någon hjälp.

  Oavsett önskar jag dig ett stort lycka till med livet!

  Vänliga hälsningar,
  Linnea

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Hej Linnéa!

   Åh, tack för din varma kommentar 🙂
   Vad skönt att det känns som att du hittat rätt, visst är det ändå en lättnad, istället för att tro än det ena än det andra. Hemskt bara att man ska behöva gå och lida så många år först…
   Vet du, du kan maila till hypo2info@gmail.com så har de namnet både på min Hypo2-läkare och näringsterapeuten. Och sen om du inte är med i forumet på denna sidan så rekommenderar jag det – där kan man bolla med massa andra som har precis samma bekymmer som oss. Jätteskönt.

   Välkommen, och lycka till!
   Mvh Malin

 5. Linnea 13 år sedan

  Hej igen Malin!

  Tusen tack för ditt snabba och engagerade svar. Jag blev så himla glad av att läsa din blogg och inse att det finns en livs levande människa att spegla mig i – som precis som jag själv varken hittar på eller överdriver utan faktiskt lider av en sjukdom som existerar! Oavsett hur länge jag lidit är det en stor lättnad att hitta en förklaring och det bästa av allt är ju att det i så fall finns en möjlighet att göra något åt det hela.

  Jag ska genast skicka iväg ett mail och höra efter. Läkarna jag varit i kontakt med vet varken vad de ska ta för prover, när jag talar om vad som bör undersökas vet de inte hur de ska gå till väga eller var det finns specialister det kan skicka mig till men jag är lovad en remiss om jag finner någon insatt. Tack för både adressen, tipset att bli medlem i forumet och inte minst för att du tog av din tid och energi för att svara!

  Önskar dig allt gott.
  Vänliga hälsningar från Linnea

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Vad gullig du är, Linnea – jag blir jätteglad av din respons på min blogg 🙂
   Gå med i forumet så ses vi där!
   Bästa hälsningar Malin

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2023 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?