Inte nöjd med den vård du får av din läkare? Kontakta då patientnämnden i ditt landsting!

Hypotyreos.info fick ett mejl:

”Vill bara berätta att jag fått hjälp av patientnämnden med att få doktorn på min vårdcentral att äntligen lyssna på mig, och äntligen AGERA! Hurra!!! 

Efter tre månaders desperata rop på hjälp pga mina grymma symptom på att min hypo är felmedicinerad och behandlingen behöver ses över, jag har även grav brist på järn i mina järndepåer och behövde redan i januari, då jag sökte hjälp hos VC första gången, omgående järninfusioner men det hade inte doktorn uppmärksammat/brytt sig om trots att hon ska analysera och vid behov självklart utföra åtgärder snarast. Men det hjälpte inte hur många samtal jag ringde, inget hände trots att jag förklarade att jag blir sämre och sämre och det går fortare för varje dag.

Efter tips från 1177 samlade jag mina sista krafter och ringde patientnämnden. De var så trevliga och lyssnade på mig och förstod min förtvivlan. De skickade direkt en sk avvikelserapport till ansvarig chef på vårdcentralen där de förmedlade mina bekymmer, varför inte doktorn lyssnar och varför inget händer osv. Senare samma dag hade jag en ny tid hos denna doktor som jag kände mig totalt ignorerad av. Men hon hade fått påstötningar från annat håll, hon var som natt och dag!! 

Självklart skulle jag få järn redan nästa dag och det gick självklart bra att få det hos VC, inga problem. Jag påpekade lågt B12 bl a och vips så var recept klart så jag kunde hämta ampuller med B12 och sen få injektioner av det på VC, det gick så bra så. Remissen till endokrin var plötsligt skriven redan när jag kom, men doktorn hade ju inte med alla mina symptom och då lyssnade hon plötsligt noga och faktiskt skrev ner allt jag sa. Hon erbjöd sig att skicka en tilläggsremiss med alla svåra symptom jag har, och jag var tacksam för det men tänkte en stilla tanke ”om du bara hade lyssnat från början”…

Sen pratade vi om min sköldkörtel och mina värden som visar behov av att sänka Levaxin något samt att jag skulle behöva Lio. Jag tänkte det går hon aldrig med på att göra, men jovisst kan jag göra det sa doktorn, och tyckte att mitt förslag på att sänka Levaxin från 100 till 75 mkg samt lägga till Lio 10  mkg (5 mkg morgon och kväll) lät bra och vips så var det ordnat också. Jag trodde knappt det var sant!!!

Så dra er inte för att be patientnämnden om hjälp! Det brukar ge resultat sa 1177 och för min del blev jag plötsligt både lyssnad på, och tagen på allvar.”

Från 1177.se:

Kontakta patientnämnden med frågor eller problem som rör

  • offentligt finansierad vård landstingets hälso- och sjukvård
  • kommunernas hälso- och sjukvård i särskilda boenden
  • privata vårdgivare som har avtal med landstinget eller en kommun
  • handikapp- och habiliteringsverksamhet
  • folktandvården och den tandvård som landstinget finansierar.

Därutöver hanterar patientnämndens förvaltning också frågor som rör privata tandhygienister och viss privat tandvård.

Du kan ringa direkt till Patientnämnden på telefon 08-690 67 00. Om du väljer att mejla eller skriva brev istället, tänk på att inte skicka konfidentiella uppgifter via mejl eller brev. Beskriv kortfattat vad du vill ha information om eller be en handläggare kontakta dig.

Patientnämnden är en fristående och opartisk instans som enligt lag ska finnas i alla landsting/regioner.

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2024 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?