Nu är Gunnels NDT-dagbok uppdaterad!

Nu har det gått sju år sedan Gunnel tog sin första tablett NDT, efter 20 år på Levaxin.

Så här skriver Gunnel:

SJU ÅR MED NDT OCH KÄRLEKEN BESTÅR – MARS 2016

Sju år med NDT (naturligt sköldkörtelhormon) och kärleken består! Jag älskar min Thyroid från Erfa, och det är inte svårt att älska en medicin som verkligen ger en livet tillbaka. Mår bara bättre och bättre dag för dag, bättre nu 56 år gammal än som odiagnosticerad 26-åring, och har mer ork och energi än både kollegor och yngre körsystrar. 101 symtom och 19 biverkningar är och förblir borta. Tror knappt jag varit arbetsför vid det här laget utan mest troligt förtidspensionär med miserabel livskvalitet om jag inte fått hjälp. Med Levaxin sprang jag skytteltrafik till vårdcentralen för ständiga problem och besvär, Nu behöver jag aldrig gå till doktorn, förnyar mitt recept en gång per år och det är den enda medicin jag behöver.

Ibland har jag tänkt elaka tankar om läkarna, att de inte vågar göra oss friska för att de vill skapa köer till sjukvården och inte riskera arbetslöshet. Läkarna förklarade min familjs problem med Levaxin och behov av NDT med att vi var ett genetiskt undantag och mycket få till antalet, men ytterligare tre körsystrar har gjort samma resa som jag och fått sina liv och livskvalitet tillbaka efter faktiskt 20 års helvete med långtidssjukskrivningar och utbrändhet på Levaxin. Med NDT försvann även obotlig Reumatism, Fibromyalgi, IBS och astma samt hundratals symtom och biverkningar. Nu finns det forskning som visar att Levaxin tom kan förvärra sjukdomen för en mycket stor andel patienter.

Men, jag är bitter över 20 förlorade år, att ingen läkare reagerade på obehandlade sköldkörtelsymtom. Hur är det möjligt att skickas till specialistläkare för 40 sköldkörtelsymtom utan att någon reagerar och när jag reagerar och sätter ner foten och ber om hjälp för underbehandlad sköldkörtelhormonbrist, då avvisas alla remisser och det enda jag erbjuds är samma dos Levaxin och antidepressiva medel. – Hur är detta möjligt i Sverige, 2009, för Sveriges vanligaste sjukdom – något är allvarligt fel. Jag kallar det tortyr.

Min anmälan till HSAN

Soliga hälsningar till er alla!

/Gunnel

Läs dagboken i sin helhet här: 

Gunnels 7 år med NDT efter 20 år på Levaxin

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2024 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?