T3 circadian method / T3CM

Metod att behandla hypotyreos – utan behov av binjurestöd såsom hydrokortison eller prednisolon: T3 circadian method/T3CM.

Paul Robinson, hypotyreospatient med obalans i binjurarna/HPA-axeln och författaren till boken ”Recovering with T3”, har utvecklat en metod som enligt förespråkare gör att många kommer att slippa medicinera med kortison, för att stötta binjurarna. Metoden är enkel. Man utnyttjar helt enkelt det faktum att kroppens egen produktion av kortisol är hög de fyra sista timmarna innan man vaknar. Den första dosen av T3 eller NDT tas ett par timmar innan man stiger upp. Man måste prova sig fram till vilken dos som ska tas och vid vilket klockslag, för det har tydligen stor betydelse och är olika från individ till individ.

Styrelsen i Hypotyreosföreningen får rapporter om att hypotyreospatienter med obalans i binjurarna/HPA-axeln som tagit kortison har kunnat sluta med det inom ett par veckor, och det är mycket möjligt att många inte kommer att behöva några sådana preparat alls, när metoden är helt känd och utvecklad.

Mer information finns på Recovering with T3 samt i följande artikel på svenska, skriven av Paul Robinson: Bli frisk med T3

Stop the Thyroid Madness har också information, där finns även användargrupper.

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2024 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?