Gunnels NDT-dagbok – efter 20 år på Levaxin

Nu (mars 2016) är Gunnels NDT-dagbok åter igen uppdaterad! För er som redan läst om hennes första fem år, är det den sista sidan som är nytillkommen:

Gunnels 7 år med NDT – efter 20 år på Levaxin

 


Dagbokens inledning:

2009-03 25: Idag firar jag en vecka med Armour!

Idag firar jag en vecka med Armour och detta firar jag med att i princip 20 symptom är helt borta. Det är helt fantastiskt, obeskrivligt UNDERBART, att få känna sig så här bra! Jag går i ett glädjerus! Jag ÄLSKAR min nya medicin och jag struntar i om maken blir sotis!

För att göra en kort sammanfattning av utgångsläget har jag varit sjuk i drygt 20 år men Levaxin har inte botat ett enda symptom. Man har väl nätt och jämnt orkat släpa sig till jobbet, men inte mycket mer. Dessutom har jag fått minst 70 symptom under denna, enligt svensk sjukvård ”perfekta” behandling och medicinering. Det enda symptom jag inte har är ”ständig huvudvärk” så att oddsen för förbättringar är goda.

Jag hade tre huvudmål:
1)    att sluta frysa och kunna ha helt vanliga kläder
2)    att orka mer än att bara sova
3)    att kunna gå igen.

Och det är helt fantastiskt, UNDERBART att efter två timmar kunna slänga av sig långkalsonger, undertröja och extra strumpor och till och med kunna hänga av sig kavajen! Jag är VARM! I en vecka har jag kunnat ha helt vanliga kläder utan att frysa ihjäl och jag kan sova i en helt VANLIG pyjamas och jag är inte så kall att jag inte kan somna utan att först ha tagit ett varmt bad. Ettan är alltså uppfylld med råge.

Helt plötsligt orkar jag vara uppe en till två timmar längre på kvällen och dessutom vaknar jag före väckarklockan och det har inte hänt på 20 år. Alltså är även tvåan infriad.

Jag har haft fruktansvärda problem med mina hälsenor. Kom till vårdcentralen 1987 för att ha en remiss till sjukgymnast för mina stela hälsenor. Sjukgymnasten kunde inget göra men den tokiga doktorn skickade mig till labbet, hittade ett förhöjt TSH och jag fick Levaxin.

Men, mina hälsenor läker inte. Smärtan eskalerar. 15 år senare kan jag inte ens gå utan olidliga smärtor i hälsenorna. Varje steg jag tar förvärrar smärtan. Tio utredningar hos olika specialister har inte visat något fel.

Första dagen med Armour fick jag jätteont i hälsenorna, de verkligen kokte. Gick och undrade hur detta skulle sluta, men det slutade med att femte dagen så släppte den kroniska inflammationen jag har haft i mina hälsenor i 20 år. De sista fem åren har jag, trots ortopediska skor och ortopediska inlägg, inte kunna ta ett steg utan fruktansvärda smärtor. Tom trean är uppfylld! JAG KAN GÅ!!!!!!!! Hade aldrig kunnat drömma om att det skulle gå på mindre än en vecka.

Att sedan magen har kommit igång igen, att jag har fått aptit igen, att jag slipper näsblod varje dag, att nagelbanden har börjat läka, att det är roligt att göra saker igen är bara för otroligt för att vara sant men jag lovar att återkomma och berätta fortsättningen.

Två läkare har vägrat att ge mig tillskott av Lio och de har vägrat att diskutera licensansökan för Armour Thyroid. Därför fick jag åka till Finland, till Karin Munsterhjelm för att få medicinen men ska svensk sjukvård verkligen inte kunna tillhandahålla denna medicin till sina patienter!

Läs den spännande fortsättningen på Gunnels månader och år med NDT (natural desiccated thyroid, där Armour Thyroid tidigare var vanligast förekommande) i PDF-filen nedan!

Läs mer om NDT här

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2024 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?