Hypo2-föreningen rapporterar från The World Thyroid Forums första möte!

The World Thyroid Forum hade sitt första möte i Birmingham den 27 april, dit man kallat supportgrupper/patientföreningar, läkare och myndighetspersoner. Hypo2-föreningen var givetvis där, och representerade Sverige.

Nu är cirka 40 000 människor anslutna från hela världen via sina supportgrupper. Läs mer om The World Thyroid Register

Dr Gordon Skinner var ordförande, och dagen innehöll många intressanta föreläsningar. En föreläsning hölls av tvillingarna Coralie Phillips och Donna Roach, som skrivit boken “Hypothyroidism in childhood and adulthood”. Den ena av tvillingflickorna utvecklade hypotyreos vid fem års ålder, man såg tydligt på bilder före och efter hur hennes utseende ändrades, gentemot den friska systern. Hon slutade också växa på längden, så från att de varit identiskt lika blev den sjuka systern överviktig och var betydligt kortare än sin friska syster. Eftersom man inte kunde hitta något fel genom blodproverna, skyllde läkaren på kosten. Mamman till döttrarna var också närvarande vid konferensen, och hon reste sig upp och sa att flickorna minsann fick samma mat!  Boken rekommenderas varmt och innehåller många bilder på systrarna. Mamman sa: Tänk om jag inte hade haft tvillingar! Då hade jag kanske trott på läkaren som sa att det berodde på kosten!

Konferensen var startskottet på det uppror som nu börjar, och avsikten är att myndigheter ska bearbetas i många länder samtidigt. Det är där vi (inklusive du som läser) kommer in i bilden. Styrkan ligger i att vi är många som står bakom det här, i många länder. Ni kommer att höra mer om detta framöver.

Läs hela referatet här (på engelska)

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2024 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?