Kampen för att få tillgång på Methycobal

 Det var svårt att få fram Methycobal

Fick efter 3 veckor besked om att det fortfarande inte gick att få fram Methycobal. Och då hade jag redan börjat få problem. Först påverkades synen, började se dimmigt och senare kom dubbelseendet tillbaka. Fick tillbaka svår inkontinens. När det hade gått 1,5 månad så var jag betydligt sämre. Började få värk, allmän sjukdomskänsla, orkeslöshet m.m. Och detta trots att jag tog 1 Behepan injektion varje dag. Började faktiskt bli riktigt orolig. Skulle jag inte få tillbaka Methycobal?  

Vi jagade den grossist som tog in Methycobal till Sverige och bråkade på Apoteket. Vi t o m frågade om det fanns Methycobal i något annat land, ifall vi skulle tvingas åka och köpa. Det fanns ett B12 preparat i Portugal, Algobaz, som var ungefär som Methycobal. Det kanske var en lösning. Det kändes grymt att behöva försämras p g a att man inte fick sin behandling.

Fick äntligen Methycobal
Fick Methycobal, efter 3 månader. Äntligen!!! Jag var ohyggligt glad. Vilken lättnad! Jag glömmer aldrig hur lycklig jag var när jag kom hem från Apoteket. Jag var naturligtvis säker på att alla bekymmer var över. 

Började med sprutorna, men märkte då att jag inte fick lika bra effekt som tidigare. Ögonbesvären och inkontinensen avtog inom en vecka, men jag blev väldigt deprimerad av någon oförklarlig anledning. Hamnade helt under isen. Allt var bäcksvart. Jag blev både besviken, förvånad och riktigt orolig. 

Hade Methycobal tappat effekten nu? Skulle det bli som det hade blivit med Behepan, att det inte skulle längre ge någon effekt? Var nästan liggande i c:a 3 veckor. Jag kunde inte begripa orsaken till varför detta hände. Jag var ju så otroligt glad och lycklig över att jag äntligen fått tillbaka Methycobal, så det som hände var verkligen skrämmande. Min enda hopp var att det bara krävdes längre tids behandling innan jag skulle börja förbättras.  Jag bad och hoppades!

0 kommentarer

Ge en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2024 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?