Ett besök på Arbetsförmedlingen

Innan det blev problem att få tillgång på Methycobal tillfrisknade jag snabbt. Det var underbart att slippa vara sjukskriven. Det var som om mitt människovärde steg flera hundra procent.  Jag hade inget arbete att gå till vid detta tillfälle, så jag anmälde mig som arbetslös. Kallades till AMI p g a att jag varit långtidssjuk.

Jag var så överlycklig p g a att jag kände mig som en människa. Jag nästan trippade när jag gick mot Arbetsförmedlingen. Jag hade så enorm lust att få berätta hur sjuk jag hade varit i 5 år och att jag blivit så frisk.

Det var en äldre dam som var min kontaktperson. Hon visade på en gång att hon inte hade något intresse för min tidigare sjukdom eller att jag hade tillfrisknat.  Beslutade att vara tyst. Hon visade tydligt att hon hade väldigt negativ inställning mot mig. Jag tolkade att hon blev irriterad för  att jag var så otroligt glad och lycklig.

Hon slutade med att säga följande: ”Du måste förstå att du är 50 år och har varit långtidssjuk, så det finns inte en chans att någon arbetsgivare skulle anställa dig”.  Då blev jag faktiskt arg. Jag sade åt henne att jag inte kommer att ge upp, samt att jag inte alls sörjer om jag tvingas vara arbetslös en tid. Det viktigaste för mig att jag hade återfått hälsan efter 5 års svår sjukdom. Jag tar en dag i sänder. Sedan gick jag hem.

Det var en chock för mig att bli så otroligt negativt bemött på Arbetsförmedlingen. Nu fick jag erfara att det inte är bara i vården eller på Försäkringskassan man kan bli illa bemött, utan samma gäller även Arbetsförmedlingen. Undrar bara hur mycket alla dessa myndigheter skulle tjäna, om de valde att bemöta sina besökare med lite mer vänlighet och respekt.

Man blir inte populär när man drabbas av sjukdom och jag vet att det är betydligt värre idag. Men det är lite förvånande att inte någon kan vara lite positiv för att man har lyckats tillfriskna. Det är som sjukdomsstämpeln sitter kvar för evigt.

4 kommentarer
  1. Bertil 13 år sedan

    När du kommer till nutid i din berättelse så borde du sammanställa den till ett dokument som du kan skicka till både socialstyrelsen, försäkringskassan och arbetsförmedlingens högsta ledning som ett exempel på hur det kan fungera i deras verksamhet…

  2. Author
    kaarina 13 år sedan

    Hej Bertil!

    Tack för din kommentar! Ja, det borde jag göra. Min man säger att jag
    borde skriva en bok.

    Berättelsen är väldigt lång och det finns fortfarande mycket kvar att berätta. Som tur är så har jag hållit kontakt med vården, Försäkrings-kassan, Arbetsförmedlingen m.fl genom brev. Så jag kan lätt gå tillbaka
    och läsa vad som har hänt. Det är tur att man kan glömma alla kränkningar.

    Det är så otroligt mycket onödigt motstånd man möter hos alla instanser.
    när man själv försöker kämpa för att få hjälp för sin sjukdom.

  3. Ulrica 13 år sedan

    Absolut du måste skriva en bok. Även kapitel med fakta om B12 brist som kan granskas av någon läkare. Och om det finns studier/forskning om B12. Det här är så viktigt!
    Heja Mekobalamin!

    Kram!

  4. Author
    kaarina 13 år sedan

    Hej Ulrica!

    Jag har mycket material till en bok, men har inte tid att skriva. Tiden räcker inte till när man är pensionär.

    Om någon skulle skriva en bok om B12, så borde min läkare göra det.
    Han har så lång erfarenhet och så otroligt mycket kunskap, samt
    många kontakter med sakkunniga i övriga världen.

    Mekobalamin är bäst!

    Kram Kaarina

Ge en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2025 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?