Världsregistret över motexempel till enbart T4-behandling

Thyroid Patient Advocacy, www.tpa-uk.org.uk, håller på att skapa det första världsregistret över behandling med enbart T4 (Levaxin). Denna korta, men oerhört viktig undersökning gäller endast för dem som fortsatt att drabbas av symtom vid behandling med enbart T4 (Levaxin), och som fann att symptomen mildrades eller försvann när de väl sattes på behandling med ett preparat som innehåller T3.

Registret över motexempel kommer att användas för att uppmärksamma de ansvariga myndigheterna i hela världen på det stora behovet av en brådskande översyn av det befintliga protokollet för diagnostik och behandling av symtomen vid hypotyreos och utmana de studier som tidigare genomförts (900 deltagare) som drog slutsatsen att kombinationen av T4 och T3 inte fungerade bättre än enbart T4.

Motexempel visar entydigt att endokrinologins hållning är farligt fel. Läkarnas fortsatta behandling med enbart T4 är skadligt för alla som lider av symptom på hypotyreos. Antalet motexempel är för närvarande 1643 (2011-12-12).

(Ett motexempel är en situation som passar konceptet eller förutsättningen för en idé, men ger ett annat resultat. För att vara ansvarsfull, ska en vetenskapsman som finner ett motexempel till sin idé, begränsa eller överge sin idé som ogenomförbar eller inte tillförlitlig. Behandling med enbart T4 fungerar inte för alla.)

Vänligen posta detta meddelande på din webbplats så att dina läsare (eller dina supportforum) har möjlighet att registrera sin sköldkörtelstatus. Om du, eller någon av dina läsare / medlemmar passar in i denna kategori, fyller du i 3 frågor med antingen ”Ja”, ”Nej” eller ”Inte tillämplig” här http://www.tpa-uk.org.uk/register_of_counterexamples.php. Alla svar kommer att sammanställas online och e-postadress (om sådan finns) kommer endast att användas för kontakt vid ett senare tillfälle om detta blir nödvändigt.

Stort tack för ert stöd och jag vill passa på att önska er en riktigt god jul och ett mycket hälsosamt gott nytt år!

Sheila

www.tpa-uk.org.uk

Klippt från den svenskspråkiga sidan i enkäten:

 • Medicinsk vetenskap noterade bristen på universell framgång med behandling av endast levotyroxin natrium (T4) för över 60 år sedan. [1-3]
 • Medicinsk vetenskap upptäckte den relevanta fysiologin cirka 1970. [4-7]
 • Medicinsk praxis väljer att ignorera alla dessa och andra upptäckter. [8-13]
 • Medicinsk praxis vägrar att erkänna medicinsk vetenskap, samt korrekt och etisk diagnostik och behandlingsmetoder för fortsatta symptom av hypotyreos, vilket potentiellt lämnar 100.000 till 1.000.000 odiagnostiserade och obehandlade i Storbritannien, och globalt, minst 5 gånger så många över hela världen. [14-27]
Tags:
3 kommentarer
 1. christian 11 år sedan

  Att T4-enbart inte fungerar vet många som prövat.

  En studie publicerad för 2 år sedan visar inte bara definitivt hur många som T4-enbart inte funkar på, men också varför.
  Hur jag, och andra, kunnat missa denna vet jag inte. Publicerad in JCEM Maj 2009.
  http://jcem.endojournals.org/content/94/5/1623.abstract

  Hela pappret finns att ladda ner som .pdf utan kostnad.

  Läs även editorial i

  http://jcem.endojournals.org/content/94/5/1521.full

  Jag hoppas Vijay Panicker et al får Nobelpris för detta.

 2. Susanne Svensson 11 år sedan

  Jag är en kvinna som fick hypoterieos för 2 år sedan, mådde så dåligt, var så trött jämt och hade så ont i mina leder, problem med magen, yrsel, huvudvärk,frös jämt, och att jag gick upp i vikt fast jag ej åt mycket. Har4 svårt att gå ner det som jag gick upp när jag fick sjukdomen, var finns det för annat alternativ att må bättre och kunna gå ner det jag gått upp? Ä r ute och går, när vädret tillåter och jag inte är för trött. Mvh. Sussie

  • Author
   Bertil 11 år sedan

   Hej Susanne!

   Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Det finns tyvärr inget enkelt svar på din fråga, och ärligt talat vet jag inte vad du ska ta dig till med vikten. Jag skulle tro att kroppen släpper på vikten när hela systemet fungerar som det ska, frågan är bara hur man kommer dit. Forskningen kring den mänskliga metabolismen verkar ju vara ett stort mörkt hål, även om vissa ”experter” vill hävda annat. Du bör se till att få adekvat behandling för din hypotyreos.

   Men en sak ”vet” jag – problem med vikten uppstår inte av att du rör på dig för lite. Ta dina promenader när du orkar, men räkna inte med att de har så stor påverkan på vikten. Det är inte helt säkert att lågkolhydratkost (LCHF) hjälper dig, men försök gärna, det har kanske mest andra vinster än just viktnedgång.

   http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/svart-ga-ner-i-vikt

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2022 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?