Innate Adrenal Response och Zeolit

Hej på er!

Här sitter jag en härligt höstig och solig söndagsförmiddag och reflekterar. Över vad som hänt senaste tiden och vad som kommer att hända. Känner tillförsikt! Två saker som jag vet kommer att förändra mitt liv i rätt riktning, varav den ena redan börjat göra det.

Nummer ett: Innate Adrenal Response (som Elli från Elli’s ekologiska tipsat mig om, kan beställas där – ellisekologiska.shop) ett helt naturligt ekologiskt tillskott som ger binjurarna stöd via  hypofysen. Innehåller bl a Ashwagandarot, rhodiolaextrakt, astragalusrot, amerikansk ginsengrot och  schizandrabär. Jag fick genast en stark effekt av detta iform av att kunna andas lättare, få mer energi men samtidigt en känsla av inre lugn. Förstoppningen vändes på två dagar till att till och med nästan göra mig lite lös i magen (när hände DET senast…?) Så pass att jag fick skära ner till halv dos samt att minska på NDT från ½ grain till ¼. Passar utmärkt med halv dos, och en dag när jag kände mig lite hårdare tog jag en extra tablett och sen tillbaka till en/dag. Har provat detta nu ca en månad, och det känns fantastiskt för mig som inte klarat av någon form av binjurestöd tidigare. Har i och med detta vågat bli lite friare i kost och leverne.

Nummer två: Zeolit. Detta är det som komma skall. Beställningen är gjord och paketet på väg, men jag har inte provat än. Det ska bli mycket spännande! Jag har nämligen varit och besökt en läkare i integrativ medicin (Hypo2.info @ gmail.com vet vem. Dock brukar han skicka vidare just hypo2-patienter till mer insatta kollegor, men han jobbar t ex med tungmetallavgiftning och kraftiga antioxidanter i högdos till alla möjliga olika åkommor).

Det jag fick med mig från honom var framför allt detta; Zeolit. Tidigare behandlade han artärstelhet samt tungmetallförgiftning med hjälp av intravenös kelering av EDTA. Numer har Socialstyrelsen förbjudit honom detta, och han blev tvungen att hitta något nytt att arbeta med. Bra att veta är att han alltid bara jobbar med väldokumenterade ämnen, zeolit är exempelvis FDA-godkänt som säkert att använda. Hans egna studier av patienter visade att han fick ner genomsnittsåldern på artärerna med 27 år med hjälp av EDTA och med Zeolit fick han ner det med 30 år. Och det verkar vara en helt annan säkerhet med zeolit än med EDTA. Det finns massor att läsa om zeolit, exempelvis här (engelska dock): cellularzeolitecenter.com  Här finns många fallbeskrivningar från både läkare och patienter i USA. Jag tror att anledningen att jag tagit till mig zeoliten så mycket är att det var andra gången jag blev tipsad om det. En mycket god vän till mig,  som är sjuksköterska, studerade under ganska lång tid många alternativa vägar för att hjälpa sin lungcancersjuke far. Då fastnade hon mycket för just zeolit och försökte få mig att förstå att detta vore ju verkligen något för mig! Just då var jag inne i en period när jag testat många olika saker för att utrensa och allt gjorde mig sämre, så jag var inte riktigt mottaglig för vad hon sa. Nu när jag något år senare fick rekommendationen igen, ringde en klocka av igenkännande och nu var sinnet hos mig betydligt mera öppet.

Just att det är en molekyl som dels drar till sig positivt laddade joner och dels är uppbyggt med hålrum att gömma gifterna i, liksom kapsla in dem, gör att det inte ger några direkta utrensningssymptom vad det verkar, utan bara drar till sig skräpet, gömmer det, och forslar ut det. Mängder av autistiska barn, amalgamförgiftade personer, kroniskt sjuka av olika slag mm mm har haft stor hjälp av zeolit. En gravt autistisk 4-årig pojke hade inget språk, använde fortfarande blöjor och utstötte ständigt monotona ljud, var hos en holitstisk läkare som satte honom på en kur zeolit. På några veckor kunde de potträna honom, få honom att få igång kognitiva funktioner och få honom att börja tala hela meningar mm. Det är ju många som är ense om att just förgiftning av olika ämnen är grunden till mängder av kroniska sjukdomar. Jag är en av dem som tror detta och att det i många fall kan vara så med hypometabolism.

Därför är min plan nu; Fortsätta med Adrenal Response, Oxyflush som tidigare, magnesium & selen samt en kur på någon månad med Zeolit. För att se vad som händer. Spännande! Som sagt, jag känner tillförsikt.

Något mer jag fick med mig från den här doktorn var hans slutkläm. (Ej ordagrant utan mer betydelsen av vad han sa): ”Jag kan säga dig en sak, att du förr eller senare kommer att må bra. Jag har många exempel på personer som du, som letar pusselbitar här och där och även om jag inte kan hjälpa dig mer här, så kanske detta är en pusselbit som senare har varit en del i helheten”. Det fick mig att se mitt hattande fram och tillbaka, testande hit och dit, må bra ibland, sämre ibland – faktiskt har gett och kommer att ge än mer frukt till slut. Man lär sig på vägen, lär känna sin kropp och till sist tror jag att mycket faller på plats. Jag kan bara jämföra med hur jag faktiskt mådde för 2 år sedan och hur jag mår idag. Milsvid skillnad. Ändå fortsätter jag med en strävan om att få må ännu bättre – för det vet jag att jag kan!

Kram på er och glöm inte att all möda är värt det – både till slut och längs vägen!

//Malin

22 kommentarer
 1. Mia 13 år sedan

  Hej Malin
  Kul att höra ifrån dig. Var köper du Zeolite och hur doserar man? Jag har en dotter på 19 år med autism som jag funderar på att ge detta.

  mvh

  mia

  • Author
   malin 13 år sedan

   Hej Mia!
   Jag beställde Zeolit från Zeostore i USA – märket skall vara Waiora natural cellular defense, det har jag förstått ska vara det bästa. Dock kan man beställa det lite varstans, håller på och kollar runt lite nu, bara det är Waiora. Man doserar 3 droppar 3 ggr/dag som underhållsdos men 10-15×3 för detox-kur på 4-6 veckor. Själv började jag försiktigt med 2×3 droppar, ökade till 3×3 och nu är jag på 4×3 droppar. Vill gärna komma upp i detox-dos. Jag tycker absolut att du ska prova på din dotter!! Lycka till! Kram Malin

 2. Anna 13 år sedan

  Skont att du verkar ma battre och antligen kan ta nagot for binjurarna! Kramis <3

  • Author
   malin 13 år sedan

   Hej syster-yster! Ja, tack – känns helt fantastiskt 🙂 Det här måste du prova när du är ”klar”…Stor kram på dig!

 3. Author
  malin 13 år sedan

  Hej Dane!
  Jag beställde Waioras natural cellular defense, vilket jag har förstått när jag har läst verkar vara den bästa.
  Lycka till! Mvh Malin

 4. Mia 13 år sedan

  Hej Malin
  Har inte beställt Zeolite än till min dotter (som har autism) men idag fick jag ett provsvar hos min näringsterapeut som säger att jag har , kvicksilver och bly som måste avgiftas. Hon känner inte till Zeolite men jag är ändå sugen på att prova det. Hur har det gått för dig??

  mvh

  mia

 5. Mia 13 år sedan

  Hej Malin
  Har inte beställt Zeolite än till min dotter (som har autism) men idag fick jag ett provsvar hos min näringsterapeut som säger att jag har kvicksilver och bly som måste avgiftas. Hon känner inte till Zeolite men jag är ändå sugen på att prova det. Hur har det gått för dig??

  mvh

  mia

 6. Malin I 13 år sedan

  hej Malin!
  Blev jätteglad när jag läste om Zeoliter här, har testat lite i pulver form för länge sedan men glömt bort det. Nu ville jag testa igen! Men när jag kollade runt så verkar en del skriva att det inte är bra grejer, att Waiora vill luras på något sätt. Vet inte vad jag ska tro! Kanske är det konkurrenter som ”sågar” dem, ska kolla vidare. Har du känt av några förbättringar? Och har du hittat någon återförsäljare i Sverige?

  mvh Malin I

 7. monica 13 år sedan

  intressant läsning. Har en son med diagnos paranoid psykos. Vet ni om detta skulle kunna hjälpa honom med?Alltså Zeoliter.Jag tror denna sjukdom har att göra med tungmetaller i tänderna kanske. Är det någon som vet?

  • Author
   malin 12 år sedan

   Hej Monica!
   Om jag vore du så skulle jag testa, då det inte är skadligt på något sätt. Om det hjälper kan jag tyvärr inte svara på. Men jag vet att de har fått bra resultat i USA på bl a autistiska barn, och om din sons sjukdom har att göra med tungmetaller i tänderna så tror jag att det vore bra för honom med Zeolite.

   Lycka till!
   Mvh Malin

 8. annelie 13 år sedan

  Hejsan <3
  Har du mätt kropppens PH någon gång ?
  Jag har börjat "basa" kroppen och känner
  hittills en positiv effekt.
  Kramar

  • Author
   malin 12 år sedan

   Hej Annelie!
   Vad kul att du skriver just det, för jag basar min kropp rätt rejält just nu, och det känns ju helt fantastiskt – ihop med utrensning och stöttning av utrensningsorganen. Men dock har jag inte mätt kroppens PH någon gång, det kanske jag skulle göra?

   Kram
   Malin

  • Author
   malin 12 år sedan

   Hej Annelie!
   Ursäkta sent svar, men jag har inte kunnat se de här gamla kommentarerna för de har varit dränkta i spam sen tidigare, men äntligen kan jag se dem 🙂
   Vad lustigt att du skrev detta om kroppens Ph, för jag har precis just nu börjat förstå vilken betydelse det har för oss med de här besvären! Men nej, jag har inte mätt mitt värde, men tänkte göra det. Nu försöker jag äta så basiskt som möjligt. Vad kul att du känner en positiv effekt! Jag hittade en jättebra sida där man kan beställa recept och inköpslista på basisk mat: http://smartamaten.se/ har inte testat själv än, men ska kanske göra det!

   Tack för tipset!
   Kram Malin

 9. Ann-sofie 13 år sedan

  Hej! jag äter torkad svinsköldkörtel, men har alla tecken på utmattade binjurar. Min fråga är: kan man kombinera citalopram med innate Adrenal response? tacksam för svar!
  Mvh Ann-sofie

  • Author
   malin 12 år sedan

   Hej Ann-Sofie!
   Tyvärr är jag inte rätt person att svara på det, jag vågar inte uttala mig om kombinationer läkemedel/naturmedel. Du bör nog fråga din läkare det.
   Lycka till!
   Mvh Malin

 10. Mona Jansson 13 år sedan

  Hej Malin!
  Jag är så nyfiken på hur det går med din behandling med Zeolit. Mår du bättre? Eller sämre?? Vore jätteglad för mer info!

  Mvh

  Mona

 11. Malin T 13 år sedan

  Hej Malin,
  Tack så mycket för din blogg. Jag undrar om jag kan komma i kontakt med dig? Förstår om det är många som önskar det och att du inte har tid/möjlighet till det, men det skulle verkligen betyda oerhört mycket för mig.

  Med vänligaste hälsning
  Malin T

 12. Hormonella 12 år sedan

  Hej Malin!

  Jag följer din blogg med nyfikenhet. Nu har det gått tre månader sedan ditt sista inlägg och jag är väldigt nyfiken på hur det har gått med din hälsa sedan dess. Oavsett om du blivit bättre (vilket jag så klart hoppas för din skull) eller inte, så vore det värdefullt att få veta.
  Jag undrar också vad du känner har hjälpt dig mest med din hälsa de senaste åren. Jag söker fortfarande efter orsaken till min onormala trötthet.

  Kram!
  Hormonella

  • Author
   malin 12 år sedan

   Hej Hormonella!

   Så kul att höra från dig!! Hur mår du nuförtiden? Tack för pushen, det var tack vare din kommentar som jag tog mig i kragen och skrev ett inlägg! 🙂
   Det som hjälpt mig mest genom åren av kampen för bättre hälsa är nog förmågan att lyssna till min kropp och lära känna den. Nu har det gett mig förståelse om vad det faktiskt är som har orsakat mina besvär, nämligen en störd tarmflora, överväxt av Candida och sedan en långsam degenerering av kroppens funktioner år efter år efter år. Kan det vara något sådant som även ger dig din trötthet? Hur ser din kost ut? Jag har längs vägen ändrat uppfattning lite grann, och tror att det här med sköldkörteln bara är en bieffekt av den störda balansen i kroppen. Att stötta den med medicin är bara att skrapa på ytan och inte åtgärda orsaken. Jag tror att man måste gräva djupare….

   Lycka till!!
   Kramar Malin

 13. Harriet 12 år sedan

  Hej Malin!
  Jag undrar om du fortfarande använder Innate Adrenal Response och får god effekt?

  Många hälsningar
  Harriet

 14. Karin 12 år sedan

  Hej!

  Jag har testat Innate Adrenal response, efter att bara ha läst positiv respons överallt. Men det verkar inte funka alls för mig, jag åt Adrenal Cortex (2-1,5/dag) ett tag och mådde rätt bra på det, utom att jag tyckte jag fick finnar. Så därför bytte jag till Innate Adrenal response, men har på ett par veckor fått tillbaka nästan alla symtom jag hade innan jag åt Cortex. Jag brukar vara känslig för mediciner och tycker det är lite märkligt att jag inte verkar få någon effekt alls. Funkar de fortfarande för dig? Och kände du skillnad direkt?

Ge en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2024 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?