Tillbaka i verkligheten

Hej på er!

Ja då var semestern slut och vardagen har kommit tillbaka som ett brev på posten…;) Den första veckan var dock inte som andra veckor…i lördags gick en av mina äldsta vänners bröllop av stapeln, och jag var med på vigseln där jag både sjöng och spelade flöjt – supernervöst, skräckslaget – men fantastiskt kul!! Har ju från och till varit nervös för detta under sommaren, men ändå med pirrande glada undertoner 🙂 Mina stackars binjurar har säkert fått jobba på högvarv, men jag hoppas att allt det roliga har uppvägt stressen och pressen så att det går på ett ut! 🙂

Jag har  nu, tack vare en vän här på hypo2-forumet, hittat ännu en amerikansk läsvärd websida – Chris Kessers. (www.thehealthysceptic.org) Han har skrivit många bra artiklar och jag tänker översätta några här så fort jag får tid. Chris Kesser beskriver att han alltid varit intresserad av hälsa, och att han först ville studera till läkare, men efter att själv ha upplevt att han inte fått hjälp inom den vanliga vården, valde att studera kinesisk medicin istället. Kanske klokt. Han skriver väldigt lättfattat och med intressanta infallsvinklar, angående många av dagens ”folksjukdomar”, bl a hypotyreos och utmattade binjurar. Återkommer om detta.

För övrigt så ligger jag fortsatt på 1/2 grain Nature-throid, dricker Aloe Vera för magen/infektionerna samt tar magnesiumtillskott. Har mått helt ok det senaste, men nu ligger fokus på att trappa upp fler tillskott för binjurestöd (har inte vågat göra det, ville inte riskera bakslag under semestern, ville bara få njuta…) samt att läka magen. Har även läst lite mer om ”leaky gut” som jag tror belastar binjurarna väldigt, pga stressen som blir när magens slemhinna blir genomsläpplig och stora proteiner slipper igenom ut i blodomloppet och bl a framkallar allergier av olika slag. Att läka en läckande tarm är troligen ett första steg för många med de här besvären. Dock finns det många bud om hur man går tillväga….det här kommer jag fortsätta att läsa in mig på och bolla med näringsterapeuten – återkommer med rapport.

Har också anledning att tro att min candida kommit tillbaka något – hade nämligen en riktig slarvardag (dagen efter bröllopet..) där jag struntade i alla förhållningsorder och gick loss på en godispåse…! (oj, inte ätit socker sen i januari…det var….gott!) Men efter 2-3 dagar fick jag en fruktansvärd klåda i underlivet som nu sitter i, och en beläggning på tungan. Så nu är jag väldigt strikt igen, med både socker och kolhydrater. Samt att jag dricker Pau D’arco te som är svampdödande.

Nä nu ska jag iväg, för ännu ett bröllop….ska kompa på piano till en kompis (faktiskt hon som gifte sig) som ska sjunga. Nu är det dock inte så nervöst, eftersom det inte är jag som är i fokus, samt att jag inte känner så många där. Ska bara bli kul.

Må så gott alla kämpar därute!

Kram Malin

7 kommentarer
 1. Humlamamman 12 år sedan

  Hej Malin! Det är så intressant och bekräftande att fortsätta läsa här på din blogg. Jag måste lära mig så mycket.
  Nu har jag fått mina provsvar från Scandlab och tycker det är lite knepigt att tolka svaren. Kortisol proverna var inte ok – det fattade jag, men T3 och T4 var lite svårare eftersom jag kan för lite ännu. Vilken doktor åkte du till i Stockholm?? Måste ha hjälp med att tolka svaren. Jag låg precis inom ”Normal range ” på T3 – men det var lågt, så kanske jag behöver läkarråd. Men det primära är nu först att hitta en bra näringsterapeut som inte bor allt för långt här ifrån. Har även betalat in pengar för medlemskap hos Hypo2 och kanske finner jag fler svar på forumet (som jag ännu inte har tillgång till). Jag läser vidare här med stort intresse!!

  Mvh Susanne

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Susanne!
   Tack för din kommentar 🙂 Vad skönt att du fått svar på dina prover nu, men det kan ju vara svårt att tolka dem själv, ja…Jag bor utanför Göteborg, så jag åkte inte till ngn läkare i Stockholm, utan på lite närmare håll här. Men det ska ju finnas i Stockholm, kolla med hypo2info@gmail.com de har koll på det.
   Jag låg också inom referens på T3/T4 men lågt – vilket ännu mer får mig på tanken att det är binjurarna i första hand som drar ner metabolismen och ger alla hyposymptom. Kanske är det samma för dig?
   Må så gott!
   Mvh Malin

 2. Malin J 12 år sedan

  Länken i ditt inlägg behövdes putsas lite (ibland funkar en sida inte med ”www.” innan – ny fungerande länk nedan. Malin heter jag också, (verkar gå inflation på ”Malinar” som har problem med Hypo2…) och jag har fått förstå/lära mig via en lååång resa (fem år) att det är ”här” jag ”hör hemma” och vad som egentligen är fel på mig. Skall bli medlem här samt skicka in mina T3/T4 och Adrenocortex Stressprofil till Scandlab idag, ser fram emot att äntligen få gå från klarhet till klarhet och att få dela med mig till andra av mina erfarenheter längs vägen. En riktigt fin måndag önskar Malin J.

  http://thehealthyskeptic.org/

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Malin!
   Fint namn 🙂
   Tack för ändringen av länken!
   Vad skönt för dig att äntligen hittat rätt och att få svar på proverna.
   Önskar dig en skön vecka och lycka till!
   //Malin

 3. Maggan 12 år sedan

  Hej Malin,
  Jag läste i senaste inlägget att du har fått tillbaka din candida. Råkade läsa om ett hälso preparat som heter Lactoferrin med flera olika användningsområden. Du kan gärna läsa om den på http://en.wikipedia.org/wiki/Lactoferrin. Kanske din näringterapeut vet mer om det…
  Du kanske har testat detta redan?

  Ha det bra!
  Maggan

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Maggan!

   Tack för ditt tips! Jag har inte testat det, och just nu fungerar det rätt bra med P’au Darco teet och kosten. Men det kan alltid vara bra att ha alternativ på lut 🙂

   Må så gott
   //Malin

 4. Annie 12 år sedan

  Hej! Var kan jag köpa Nature-throid?
  MVH Annie

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2022 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?