Full dos på örtdropparna

8/2 Måndag kväll. Ja, nu har jag gått på mitt lilla program i 9 dagar och är nästan uppe i full dos på örtdropparna. Jag ökade dosen rätt kraftigt i fredags, för jag insåg att det skulle ta för lång tid att nå full dos annars. Resultatet blev en inte lika mjuk andning under helgen…..men NU sedan ett par timmar är den här igen – den magiska känslan av att kunna andas och att vara mjuk i magen! Alltså när man har fått känna på den, och den försvinner, blir man riktigt orolig att känslan inte ska komma tillbaka. Trots att jag förstod att kroppen skulle vänja sig vid den högre dosen så fanns där en liiiten negativ tanke – men som sagt, nu känns det skönt igen.

Fick besked också i fredags om att jag kommer att kunna få tag på naturligt sköldkörtelhormon, så nu känns det riktigt bra. Att kunna ta det lugnt nu och balansera upp kroppen – så att jag sedan är redo för behandling.

Jag har nu kämpat i 7 månader med att läsa in mig på ämnet både via artiklar (vetenskapliga sådana) på internet och faktaböcker, och genom att läsa Dr Barry Durrant-Peatfields bok ”Your thyroid and how to keep it healthy” och Dr Mark Starrs bok ”Hypothyroidism type 2”. (Två för övrigt helt suveräna, lättlästa och informativa, böcker), mailat till höger och vänster, pratat med andra drabbade mm. Det känns fantastiskt att arbetet äntligen börjar löna sig!

Dessutom har jag ju egentligen kämpat hela mitt liv, med att springa till olika läkare för än det ena och än det andra – men aldrig fått känna mig frisk trots att alla säger att det inte är något fel!!

Här vill jag nämna ett uttalande som jag läste på Thyroiduk.org (engelska motsvarigheten till Hypo2.info i princip) angående påståendet att vissa läkare som verkligen försöker hjälpa patienterna och se helheten i deras sjukdom utnyttjar svaga patienter och tar betalt från dem. Det löd ungefär såhär: ”Det är inte de svaga patienterna som kommer till de här läkarna – de är kvar i den vanliga vården och blir inte hjälpta – det är de starka patienterna som orkar och vågar ta ansvar för sin egen hälsa som själva söker upp dem.”

Så sant.

God natt!

//Malin

4 kommentarer
 1. annika johansson 14 år sedan

  Skickade en fråga till dig ang hur bloggen fungerar för några dagar sedan.
  Hur lång tid tar det innan du kommer till nu tid. Är nyfiken på hur det går idag eftersom jag följt dig lite på forumet. Annika

 2. Matsmurfen 12 år sedan

  Malin,

  Det där sista citatet ska jag ta åt mig och använda vid något bra tillfälle!!

  // M

 3. Lovisa 12 år sedan

  hej! jag har länge försökt få tag på naturligt sköldkörtelhormon då Levaxin inte gett resultat under flera år. Hur lyckades du få tag på ditt? tacksam för svar

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Lovisa!
   Jag beställde mitt NatureThroid från en amerikansk sida som dock inte levererar till Sverige, utan jag tog det via släktingar som bor i England och Hong Kong. Men nu fasar jag ändå ut det och kommer inte behöva det. Är du säker på att du behöver det? Det kanske är för dig som för mig att det är andra saker som gör att energiproduktionen inte fungerar optimalt. Något annat som drar ner funktionerna i kroppen?

   Lycka till,
   Mvh Malin

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2023 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?