Utredning för glutenintolerans

God morgon!

Har precis tagit en promenad och lämnat tjejen på dagis. Känner mig lite trött i kroppen idag. Senaste veckorna har varit lite upp och ner. Får inte riktigt den där goa känslan – och det kan ju bero på en mängd saker. Jag har ju satt igång utrensningsprogrammet igen sedan ngn månad tillbaka, och vet ju att levern inte är så effektiv på avgiftning så antagligen är det därför kroppen svarar trögt på det. Gjorde leverprovet från Scandlab i söndags, väntar på svar  nu – ska då till näringsterapeuten igen så vi kan skräddarsy stöttning av levern ännu mer.

Sen har det ju varit en del att tänka på också…börjar det nya jobbet om en månad, är ju lite pirrigt såklart. Sen håller vi på att utreda vår dotter, för att se om hon är gluten/mjölkallergisk. Det verkar onekligen så. Eftersom jag inte äter något av det, ligger det ju lätt till hands att prova utan, och det har vi gjort. Vi reagerade nämligen på att hon har så svullen mage jämt. Alltså riktig bebis-mage-hård-kula. Samt att hon är lös i magen. Och detta har blivit värre sen hon började på dagis, där hon äter mer av dessa produkter än hemma. När vi testade en vecka utan mjölk och gluten blev magen alldeles platt och mjuk. Och så blev den svullen när hon började äta det igen.

Så vi fick tid på allergimottagningen, och då sa de att vi skulle pressa henne med mycket gluten ffa – för då syns det lättare på proverna. Och nu har vi märkt STOR skillnad på henne, både vad gäller den svullna magen – men även på hennes beteende. Vi känner inte riktigt igen henne 🙁 Speedad och lite okontaktbar och mkt gnällig. Allt sedan vi började öka gluten och mjölk i kosten. Så att det ÄR något är vi helt säkra på. Hoppas bara det visar ngt på proverna, annars blir det ju så svårt. För att hon ska få specialmat på dagis behövs ju läkarintyg. 

Och det som var lite ”roligt” var att läkaren sa, när jag frågade vilka prover han skulle ta, att de tar prov på mjölk, gluten och ”som vi alltid gör i de här fallen” ett sköldkörtelprov. Hmm….så det är alltså vedertaget att glutenintolerans och sköldkörtelsjukdomar har ett samband. Intressant. Här är Chris Kressers artikel om ämnet: http://thehealthyskeptic.org/the-gluten-thyroid-connection 

Den danska kärnfriska familjen fortsätter sin framgångssaga, och jag följer den imponerat och med stort intresse. Här kan ni se ett klipp från Tv4 när de var gäster hos Malou i efter tio. http://www.tv4.se/1.1882850/2010/10/28/sa_blev_de_familjen_karnfrisk  OCH här kommer Ninka (mamman i familjen) med en bok om binjurarna: http://www.kernesundfamilie.dk/no_cache/ninkasbinyreguide/  Jag har inte läst den än, men kommer att göra det! Surfa gärna runt på deras hemsida, där finns mycket smått och gott, bl a en shop där man kan köpa massa goda varor som är helt i enlighet med den kost de (och jag) äter. Är det någon i Göteborgsområdet som vill beställa därifrån, så skriv gärna en kommentar så mailar jag tillbaka. Frakten är nämligen ganska dyr från Danmark….

Ha en go dag!

Kram Malin

Ps. Jag har något jag verkligen ser fram emot….jag bokade in mig och sambon på spa i december, han vet inget, och mamma kommer och är barnvakt. MYS! Ds.

8 kommentarer
 1. Susanne 12 år sedan

  Ja frakten från danmark är verkligen dyr. Jag var inne och shoppade runt en massa saker på kernesundfamilie och sakerna var ju inte så farligt dyra. Sen vips så lades frakten på 250 kr och då lessnade jag tyvärr. Synd att vi inte bor närmre varandra, då hade jag gärna delat frakt med dig.

  Nu blir jag lite fundersam kring min egen dotters beteende. Vi vet att hon tål socker dåligt. Hon får aldrig godis och annat sött av oss, men ibland slinker det ju ner en glass eller kaka hos mormor eller farmor och då märker vi tydligt hur hon förändras.
  Men ibland visar hon även dessa symptom vid andra tillfällen och jag har tänkt mycket på det. Tex stor rastlöshet vid insomnandet på kvällen ( då har hon druckit mjölk till middagen)
  Det ska bli spännande att höra om din dotters provresultat.

  Kram Susanne

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Susanne! 🙂

   (Ni läser väl Susannes härliga blogg på organicgirl.org)

   Ja, synd att vi inte bor närmre 🙁 Hoppas vi båda hittar fler som är intresserade 🙂
   Ja, är också mkt spänd på resultatet, även om jag är lite missmodig och lite van vid att saker och ting inte syns på prover….
   Låter ju värt att prova för er också kanske och se om ni märker skillnad! För oss betydde det mycket att själva få se skillnaden, för det innebär att vi kommer att gå vidare även om vi inte får det bekräftat via proverna.

   Återkommer 🙂
   Kram Malin

 2. Annie 12 år sedan

  Tråkigt att höra att dottern verkar allergisk – det låter ju onekligen som det med tanke på hennes reaktioner. Min son är nog också det, han har magproblem och prickar runt munnen. Han har tagit allergitest, men det visar inget. Inte så konstigt egentligen, jag har ju intoleranser och inte allergier, och itoleranser ger inte utslag på vanliga vårdens tester. Så antagligen är det intoleranser han har. Nåja.

  Jag oroar mig också lite för dagis, och det där med läkarintyg för specialkost, men tänker att i värsta fall får man väl skicka med barnet matlådor. Inte optimalt, men hellre det än konstliga reaktioner.

  Jag grubblar också lite fram och tillbaka på det här med vaccinationer och hur bra det egentligen är för barn som är allergiska/överkänsliga och lite allmänt känsliga (har barnet en känslig mamma får de kanske samma anlag, tänker jag:). Läste i Peter Wilhelmssons bok ”Friskare barn” om det – framför allt att vaccinerna innehåller en del tillsatser kanske inte alltid är så bra för små barn. Men det är ju svårt att veta hur man ska göra. Min pojk har fått alla sprutor bvc har ordinerat än så länge. Har er dotter tagit alla vaccinationer? (om man nu får vara frågvis:).

  Applåd till den som orkat läsa ända hit:)

  MVH
  Annie J

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Annie!

   Ja visst är det jobbigt det här med att man överför sina allergier till de små stackarna….men skönt ändå att man har blivit mer medveten om sin egen hälsostatus, för det blir ju då lättare att hjälpa dem, även om det är omständigt och innebär mycket huvudbry…
   Och det jobbigaste är ju som sagt det här med att man inte kan råda själv över vad barnen äter. Matlåda hade jag inte ens tänkt på, det kanske får bli en sista utväg..!

   Jo, vår dotter har tagit alla BVC:s vaccinationer, mest för att jag vet för lite om det för att våga avstå. Dock fick hon bara första, halva dosen, av svininfluensavaccinationen förra året. När det var dags för andra sprutan kändes det som vi hade mer kött på benen och struntade i den. Själv tog jag den inte, vilket jag är glad över idag när jag nu fått veta att jag förmodligen är mkt känslig mot kvicksilver.

   Tack för applåden 😉

   Hälsningar Malin

 3. Annie 12 år sedan

  Precis, det känns som att man själv har bättre koll på allergier och intoleranser än vanliga vården vid det här laget:) Tur att det finns näringsterapeuter!

  Bra att du inte tog svininfluensavaccinet – det kan ju verkligen komplicera fall som våra! Jag tog den dessvärre och ett par dagar efter blev candidan förskräcklig. Skrämmande att de stoppar i så mycket skräp i vaccinen, särskilt de som ges till barn! Min son ska inte heller få några influensavacciner. Så det så:)

  Har du provat kollodialt silver mot candidan? Jag tog det på svamputbrottet på bröstvårtorna (fick det efter förlossningen) och det gick tillbaka lite. Var så trött på frågan ”Har du provat svampdödande salva eller Mycostatin?” från vanliga vården och ville prova något annat. Har nämligen hört att man kan dricka det och att det ska vara bra för candida. Svampen måste ju som vi vet behandlas inifrån:)

  Häslningar
  Annie

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Ja, verkligen, tacka vet jag näringsterapeuter. 🙂
   Ja visst är det hemskt egentligen, men samtidigt så vet man som sagt alldeles för lite för att själv ta det på sitt ansvar. Så länge det är så kommer jag fortsätta efter BVC-programmet. Däremot inga influensavaccin mer. Enligt min näringsterapeut finns det överhuvudtaget ingen täckning för att de ens hjälper mot influensa. Ta t ex svininfluensan. Alla de länder som inte valde att vaccinera, där försvann influensan lika fort som här där vi vaccinerade. Inte vet jag, men jag tycker att det är skrämmande att ta såna beslut på så vaga grunder…

   Jag har inte provat silver mot candidan, då jag blev av med den ändå, enligt näringsterapeuten. Men jag har hört att det ska fungera.

   Må så gott!
   Kram Malin

 4. Anna 12 år sedan

  Stackars lilla gumman 🙁 Hoppas hon mar battre snart! Puss o kram fr oss i HK

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Tack! Ja, vi får verkligen hoppas att vi kommer nån vart med det här, för att det är något hon inte tål känns ganska troligt. P&K

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2022 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?