Imorgon ska jag ÄNTLIGEN åka till läkaren

17/1 Söndag kväll. Imorgon ska jag ÄNTLIGEN åka till läkaren. Känns som att tiden har stått still i de 3 månader jag väntat nu, och som att jag bara har stampat på samma ställe… Visserligen har jag ju fått lite extra tid till att läsa in mig än mer på området, bl a har jag förutom Mark Starrs bok nu även hunnit läsa Dr Peatfields ”Your thyroid and how to keep it healthy”, och den gillade jag skarpt!

Mina förväntningar på morgondagens tripp är nog rätt högt ställda….hoppas inte FÖR högt ställda bara…. Men jag är glad att jag redan på förhand vet om att det kommer att bli svårt att få NDT (naturally desiccated thyroid, dvs naturligt sköldkörtelhormon), utan att det blir en syntetisk vända först. Dock har jag funderat lite kring levaxinet…. Jag är ju laktoskänslig, och fick problem med uppblåst mage igen som jag inte haft på 4 år (sedan jag la om min kost till mjölk-spannmål-jäst- och glutamatfri) när jag började ta det. Men det ska tydligen ska finnas en laktosfri variant.

Själva resan imorgon (ca 50 mil t/r med bil) ska bli rätt mysig. Som resesällskap har jag min pappa. Han är också rätt insatt i hypo2-grejen (kanske pga en viss dotter som håller på och pratar om det i ett…?;)) och har själv i princip samma symptom som jag. Vi brukar skoja om det – all skit har jag fått från pappa. (Detta trots att Mark Starr verkar övertygad om att iaf mitokondriestörningar endast ärvs från modern….)

Jag är både nervös och inte. Annars är ju det ett av mina allra största problem just nu – nervositeten. Men nu känns det inte så farligt eftersom läkaren VET det. I vanliga fall kämpar jag ju för att DÖLJA det…nu behöver jag ju inte det och kan mer vara mig själv. Skönt. Och så är ju pappa med.

Nä, nu måste jag krama på sambon lite, det är han som har fått stå tillbaka senaste halvåret…orkar bara lägga all min energi på vår dotter och jobbet. Han har också LÄNGTAT till imorgon. Starten på den här resan i dubbel bemärkelse.

God natt!//
Malin

2 kommentarer
 1. solveig samuelsen 13 år sedan

  Hej jag undrar hur de kom fram till hypo2? Hade du tagit vanliga
  sköldprover förut som var normala? Mina blodprover visar normala
  värden men jag är säker på att jag har hypoteros? Min dotter är
  diagnosterad sedan drygt 1 år sedan.

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Hej Solveig!
   Ja, mina tidigare blodprover var inom referens. Om du läser under ”om mig” så har du hela min story om hur man kom fram till Hypo2. Under ”provsvar” hittar du mina tidigare prover.
   Det kan ju givetvis vara så att du har Hypo2, eftersom du känner igen dig och att din dotter har hypotyreos. Gå gärna med i forumet här på Hypo2-sidan så får du ännu mer stöd av många medlemmar som delar med sig av sina erfarenheter.

   Lycka till!
   Mvh Malin

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2023 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?