Kelatering av tungmetaller

Hej på er!

Vilka härliga (?) kontraster i sommarvårvinter-vädret vi har fått! För en vecka sen var vi ute med båten på en ö och solade, imorse snöade det när jag åkte till jobbet….ja jisses.

Men jag vill berätta för er att jag bara fortsätter att må bättre och bättre 🙂 Jag har fortsatt med Oxyflushen och fått igång magen ordentligt med fina dagliga – ursäkta skitsnacket – toalettbesök. Dessutom har jag, på inrådan av närinsterapeuten, börjat med ett preparat som heter CH77 (läs mer här: http://www.harmonology.com.au/) som  verkar kelaterande, dvs neutraliserar joniska tungmetaller som bly, kvicksilver, kadmium och även halogener som flour och klor, samt motverkar fria radikaler. Och om det funnits minsta tveksamheter innan om vad som verkligen orsakat mina problem med den uppblåsta magen och tuffa andningen senaste året så är de som bortblåsta nu iallafall! Tungmetaller och annat toxiskt som har fått härja fritt i min kropp när binjurar och metabolism kom igång och kroppen vågade sig på att försöka rensa ut. För det är helt otroligt. Nu är magen varje dag platt som en pannkaka, andningen fri och lätt och jag kan njuta av mat och livet på ett helt nytt sätt! Fantastiskt. Just nu kändes det som en riktigt viktig pusselbit som föll på plats. Läs gärna mer om mineraler och kelatering här: http://www.halsosidorna.se/Mineraler.htm  och av Dr.Lam här: http://www.drlam.com/articles/chelation.asp?page=1  Han skriver en del om att detta också kan binda till sig överskott av kalcium – vilket jag vet att jag ligger för högt på, ytterligare en fördel med kelatering för mig alltså.

Så nu tänker jag fortsätta att njuta av detta och låta binjurarna få återhämta sig från den stress som varit med all denna toxicitet och dåliga matsmältning – innan jag går vidare för att bygga upp kroppen ytterligare. Nästa steg blir att göra en hårmineralanalys för att se hur mineralbalansen ser ut, och nu känner jag mig mer trygg i att kunna köra på ett sånt program utan att magen blir uppblåst, så länge jag neutraliserar de giftiga ämnen som sätts i omlopp.

Jag tror att detta är en viktig bit som kanske inte alla känner till – glöm inte att vi dels är soptunnor som samlar på oss allt möjligt skräp pga att metabolismen är sänkt, och dels har svårt att neutralisera gifterna pga att även utrensningsorganen har låg metabolism och ofta fungerar sämre. Istället för att bara fokusera på vilken medicin man ska ta för att öka ämnesomsättningen bör man nog ta sig en titt på hur kroppens avgiftningsförmåga och belastning ser ut. Den alternativa vården är den enda som erbjuder detta idag, tyvärr, men jag tror att det är rätt väg att gå om man vill bli frisk!

Kram från en lättad 🙂 //Malin

29 kommentarer
 1. Emme 13 år sedan

  Min hårmineralanalys visade att jag har (för) mycket kalcium lagrat i vävnaderna. Hmmm… kanske nåt för mig då! Ska genast kollas upp. Stort tack för tips Malin! 🙂

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Jag tror att det är en ganska vanlig bild när det gäller just våra problem. Jag vet att min farmor hade väldigt högt kalcium, och hon var ofta mycket sjuk – framförallt psykiskt.
   Ja, absolut, testa! För mig har dessa två preparat (CH77 och oxyflush) gjort ALL skillnad. Först nu kan kroppen nog få ro att läka sig själv lite grann…
   Lycka till!
   Kram Malin

 2. Cilla 13 år sedan

  Min hårmineralanalys visar oxå att jag har för mkt kalcium i förhållande till kalium i kroppen. Det är mina kopparvärden som stökar till det i kroppen för mig.
  Intressant att göra jämförelser 🙂

 3. Anita 13 år sedan

  Går det att få tag i CH77 som privatperson utan att gå via näringsterapeut?

  Hur`och hur mycket tar du dagligen

  Väldigt intressant det du skriver om. Viktiga saker som antagligen berör väldigt många.

  Många hälsningar
  Anita

 4. Dan 13 år sedan

  Jag har också haft långvariga problem med binjurarna som inte läker ut av sig själv. Jag kom till sist fram till att jag är tungmetallförgiftad. Jag är övertygad om att många hypo2:are är just tungmetallförgiftade. Själv har jag nu genomgått amalgamsanering och kelerar också, fast med andra kelatorer. Det är oerhört jobbigt att kelare då det slår mot binjurar och immunsystem när kvicksilver immobiliseras.

  Enligt en del forskare är det farligt att kelera utan att först genomgå amalgamsanering.

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Hej Dan!
   Tack för din kommentar 🙂
   Vad skönt att du har kommit fram till vad som är ditt grundproblem och vad som får dig att må bättre. Själv har jag ingen amalgam utan endast plastfyllningar, så amalgamsanering är inte aktuellt, men det är ju jättebra att du nämner det för många andra som har det och kanske bör tänka på det. Framför allt tror jag att det kan vara bra att ha en terapeut av något slag att få stöd och hjälp av i processen. Hur menar du att det slår mot binjurar när man kelerar? Har du något jag kan läsa om det? Jag har svårt att tro att det kan vara värre för binjurarna att bli av med skräpet än att ha det vilt farandes i tarmen och helt slå ut matsmältningen…..det känns iallafall som att de får vila nu när kroppen börjar fungera normalt igen….

   Mvh Malin

 5. Anita 13 år sedan

  Hej Malin!

  Tack för länken, jag ska beställa och testa omgående. Jag testar redan Oxyflushen sedan du skrev om den tidigare och mår bra av det. Det ska bli spännande att fortsätta testa. Jag känner min kropp ganska bra vid det här laget och brukar känna om något är direkt skadligt för mig. Amalgamsanerad sedan 13 år tillbaka så det är väl bara att tuta och köra som jag känner det!

  Tack för en jättebra blogg med mycket bra och användbar information!

  Många hälsningar
  Anita

 6. Dan 13 år sedan

  Hej Malin,

  Jag ska se om jag kan leta upp lite länkar men hinner inte just nu.
  Kanske vi borde starta en tråd på forumet om kelering istället då det, precis som du skriver kan vara av intresse för många.

  Jag håller helt med om att det är bäst på lång sikt att bli av med tungmetallerna, men man mår sämre på kort sikt. Ju högre dos av kelatorn ju sämre tenderar man att må.

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Hej Dan!

   Det vore kanske bra med en tråd i forumet, ja – så att fler blir medvetna om detta.
   Hmm…jag känner än så länge bara att jag mår toppen av det, hoppas inte att jag kommer må sämre igen då. Eller så kanske jag håller mig på en lagom dos. Jag tycker att jag kan känna det rätt bra om det blir för mycket.
   Fixar du tråden?
   //Malin

 7. Mia 13 år sedan

  Hej Malin
  Har idag varit hos Kajs-Marie. Orkar inte skriva om allt men är i stort behov av att kunna diskutera med någon som har varit med ett tag då jag känner att mycket är nytt för mig. Är utbildad kemist men eftersom området är nytt för mig så har jag mycket att lära. Finns det någon möjlighet att du skulle orka, vilja ha en kontakt, per mail eller telefon? För att eventuellt konsultera, diskutera vid behov då jag tycker du har en sund inställning och en stor kunskap inom området. Skulle vara mycket värdefullt för mig. Nu orkar jag inte skriva mer idag då det är en bedrövlig dag.
  Ha’ det gott!

 8. Evelina Hammar 13 år sedan

  Hej Malin!
  Jag kom in på din blogg idag, när jag för första gången besökte hemsidan. Var hos kiropraktorn idag som starkt tror att jag har hypometabolism. Det skulle förklara en hel del av mina symptom de senaste 10-15 åren (är 25 idag). Detta är bara början för mig känner jag. Omtumlande samtidigt som det känns som en upprättelse för alla gånger det känts som läkarna trott att varit en hypokondriker. Skall fortsätta läsa din blogg för mer info!
  Skönt att du fått hjälp och är på rätt väg i alla fall! Tack 🙂
  //E

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Hej Evelina,
   Tack för din kommentar 🙂
   Vad skönt att du kommit in på ett spår som känns rätt för dig. Det finns ju inget värre än att gå omkring och må dåligt och inte veta vad det beror på eller hitta någon som kan hjälpa en. Välkommen hit!
   Mvh Malin

 9. Malin I 13 år sedan

  Hej!
  Tack för tipset om vart jag kan kolla läkare. Jag känner igen mig lite i det Evelina skriver, har sett din blogg nyligen och känner mig omtumlad av all information, alla möjligheter och även svårigheter som kan vänta.
  Jag har mått dåligt länge och fått diagnosen utmattningssyndrom (efter ganska mycket ”tjat” om att jag faktiskt mådde dåligt fastän mina värden såg bra ut och jag va ung/inte hade jobbat i många år och så)
  Nu har jag fått reda på att mina värden är ”hypo” och utreds för det. Känner mig orolig för ifall jag ska tåla att ta levaxin och/eller NDT. Vet att mina binjurar inte alls är i toppform. Har dessutom haft väldigt dålig ekonomi, så lite svårt att känna hopp nu. Hade jag mer pengar, skulle jag kunna få välbehövligt stöd av en näringsterapeut eller liknande.
  Vet du om det är så att man måste ta levaxin i ett år innan man i så fall kan få NDT? Hur fick du göra i början? Har läst lite om någon som behövde resa ända till Finland för att få hjälp att få NDT. Hoppas att jag inte ska behöva resa så långt!
  Mvh Malin I

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Hej Malin!

   Jag förstår om det känns omtumlande….detta är ju information och erfarenheter som jag samlat på mig under snart 2 års tid….att få det serverat på ett fat är inte så lätt – hjärnan har nog svårt att greppa allt tror jag. Skönt att du ändå är på rätt spår.
   Ja, hoppet om att få NDT utskrivet i Sverige är tyvärr lika med 0 just nu iaf, och verkligen om du inte har ätit Levaxin i ett år – då är det enligt min läkare inte ens värt att försöka ansöka hos läkemedelsverket….När jag fick den informationen för 1.5 år sedan blev jag bestört, men nu har jag insett att det inte bara är en medicin jag behöver för att bli bra, utan så mycket annat. Men det finns andra vägar, om man verkligen vill ha tag i det. Gå gärna med i forumet här på Hypo2.info så får du bolla med massa andra människor som har samma bekymmer och du får massa matnyttig information om andras erfarenheter.

   Tyvärr är Finland ingen väg längre heller, då den läkaren där inte tar emot nya patienter vad jag vet.

   Lycka till!
   Mvh Malin

 10. Mia 13 år sedan

  Hej Malin
  Idag är en riktig skitdag. Min man är också bortrest men mina svärföräldrar kommer att åka upp till mig och barnen då jag bröt ihop på jobbet idag! Orkade knappt ta mig hem. Finns det någon möjlighet att du kan ringa mig? Skulle så gärna vilja ha någon i samma situation men ändå steget före för att få stöttning och inspiration att orka fortsätta. Det är svårt att förklara för mina ”vanliga” vänner. Om du orkar kan du nå mig på 013-54197. Tack för din blogg!
  mvh
  mia

 11. NinaKatarina 13 år sedan

  Hej
  Jag undrar bara hur lång tid det tog innan du
  märkte skillnad på din mage med OxyFlush ??

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Hej Nina!
   Det tog ett litet tag att ställa in dosen, men när jag kommit fram till den rätta för mig (som är en tablett på kvällen innan jag går och lägger mig och en tablett på morgonen innan jag går upp) gick det på bara någon dag.
   Lycka till!
   Mvh Malin

 12. marina magnusson 13 år sedan

  Hej fina Malin!

  Jag har väldigt många frågor till dig då vi har väldigt liknande problem-speciellt med mage.
  Jag och min man bor i kungälv(från götet:) och är 37 år då jag kämpat men kroniska smärtor FÖRSTOPPNING GASIG SOM INTE VILL UT 🙂
  SVULLEN SOM EN KOSSA 🙂 så fort ätit.
  Jag är personlig tränare och kostrådgivare och provat de mesta men allt jag äter-ont-svullen.
  Har tack vare dig provat oxyflush 🙂 varit lite på toaletten :):):)har i många år tagit ca 90 laxoberaldroppar/dag enl rådan av läkaren.
  Ändå bara 2 toalettbesök/månad.
  Skickat iväg en håranalys nu från Helen på näringskällan och hoppas få svar snart.
  Startat med MSM precis, du skrev ju så gott om den.
  blir du gasig av oxy?
  Vad får du för resultat av MSM?
  Tänk om man kan få ett värdigt liv-är sjukskriven nu:(
  Du har givit mig ENORM INSPIRATION.
  Är väldigt glad att höra att du mår bättre-stort GRATTIS:):)

  Väldigt tacksam för svar!

  Kram Marina JM

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Hej Marina!
   Tack för din fina kommentar 🙂
   Vad härligt att du känner lite effekt iallafall, på Oxyflushen – hoppas det blir ännu bättre. 2ggr/månad låter ju helt otroligt, vad jobbigt för dig! Du säger att du provat det mesta när det gäller kost – har du även provat glutenfritt? Det tror jag är en STOR bov för många, vare sig det syns på prover eller ej.
   Nej jag tycker inte att jag blev gasig av Oxyflushen. När det gäller MSM:en är jag väldigt känslig för den, och klarar inte många korn….för tillfället mår jag faktiskt bättre utan den, men jag kommer nog att återinföra den i ett senare skede. (Det jag känner är att det blir en sjuhelsikes utrensningseffekt på bara väldigt lite, och så sätter det sig på andningen).
   Tack så hemskt mycket för dina fina ord, och så roligt att höra att du blivit inspirerad.
   Lycka till!!
   Kramar Malin

 13. Clara 13 år sedan

  Hej Malin!

  Jag är lite nyfiken på det här med andning som du skriver..

  Jag har en misstänkt Hypo2 diagnos och har äntligen hittat en husläkare som är fantastisk och villig att testmedicinera mig.
  Först B12 injektioner sedan Järn i droppform och sedan Levaxin och ev kortison i lågdos.

  Mina värden är inte katastrofala..
  TSH 2,1 och T4 i underkant.
  S-kortisol blodprovet visar normal kortisolhalt medan urinsamlingen jag fick göra genom VC visade 23 (ref 40-170).

  Jag har massvis med olika symptom men ett av dem som stör och skrämmer mig mest är det här med andningen..
  Har inte läst någon annnan stans att någon har besvär med det så därför undrar jag hur du har besvär.. Och om det var Oxyflush eller tungmetall CH medicinen som gjorde skillnad för dig?

  Mina andningsbesvär är utredda med spirometri och lungröntgen som är utan anmärkning, men ändå känns det som att en elefant sitter på mitt bröst och jag har tungt att andas och det känns mest vid diafragman och magen och ibland uppåt halsen till.
  Vissa dagar är bättre och andra katastrof och jag tror jag ska dö typ..

  Sedan har min mage alltid varit småförstoppad och på kvällarna ser jag ut som att jag är gravid i 5e månaden och på morgonen är jag hyffsat platt igen.
  Väger 57kg till 167cm så ingen övervikt egentligen men jag svullnar líksom upp oavsett vad jag äter..
  Och detta inträffar även de perioder då jag kan gå på toa varje dag..

  Har inga lagningar i tänderna så jag undrar om det är befogat att sanera tungmetaller från kroppen ändå

  Super tacksam för svar!

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Hej Clara!
   Tack för din kommentar 🙂
   Vad härligt att du hittat en husläkare som är villig att hjälpa dig, det hör ju inte till vanligheterna….
   Ja, det här med andningen har varit ett jättestort problem (och samtidigt en indikation hela tiden när det gäller om jag är på rätt väg eller inte) för mig, det påverkar ju vardagen så mycket. Särskilt när man jobbar med folk som jag gör, och det liksom blir svårt att prata…Så jag förstår dig verkligen! Exakt vad det är som ger detta symptom är jag dock osäker på – för mig försvann oerhört mycket av det problemet när jag började äta gluten- och mjölkfritt för 6 år sedan. På det sättet som jag ständigt hade då har jag aldrig längre. Men däremot kan det komma som utrensningssymptom, och jag hade det innan jag gick till näringsterapeuten och blev av med dysbios i tarmen pga bla candidainfektion samt bakterieinfektion, dessutom får jag det troligen av adrenalin, eftersom vardaglig stress också kan sätta sig på andningen. Så för mig är det sällan EN orsak, jag har helt enkelt min svaga punkt på andningen och i tarmen när det är något som inte står rätt till i kroppen….

   Det här med tungmetaller tror jag absolut inte att det måste ha med lagningar i tänderna att göra! Jag har inte en enda amalgamlagning, endast plast. Däremot får man ofta tungmetaller från miljön på andra sätt; vaccinationer, fisk & andra livsmedel, hårfärg, luften vi andas via avgaser mm mm. Så om du frågar mig så tror jag att väldigt, väldigt många skulle må bra av att bli av med tungmetaller. De ställer till med väldigt mycket problem för kroppens olika organ och funktioner.

   Men hursomhelst rekommenderar jag dig Oxyflush för att få igång magen regelbundet – så att inte gifterna ansamlas i kroppen. Har du provat glutenfritt? Nu när jag varit svullen vet jag ju att det beror på att det varit toxisk miljö i tarmen, men förr innan jag la om min kost var det absolut gluten och mjölk som ställde till det för mig. Då var jag alltid platt på morgonen och höggravid på kvällen….

   För mig gjorde både Oxy och CH77 skillnaden. Först Oxyflush som gjorde att jag blev mycket bättre, men ändå svullen ibland. Sen Ch77 som gjorde att jag inte varit svullen alls!

   Lycka till!
   Mvh Malin

 14. Ulrica 13 år sedan

  Hej,
  Vill informera att man behöver inte ha ätit Levaxin i ett år för att testa naturligt ssk. Läkaren beöver inte vara så ärlig. LMV

 15. Ulrica 13 år sedan

  Forts….
  LMV kan inte kolla upp om man ätit Levaxin i ett år. Det är den enda integritet som man har som människa i Sverige.

  Man kan ju ha bott utomlands och ätit Levaxin, hur ska läkaren och LMV kunna kolla upp det?
  I krig, kärlek och hälsa gäller inga lagar 😉

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Det är ju helt sant det du skriver, Ulrica. Nu har jag ju iofs mitt sätt att få tag på Nature-Throid så än så länge funkar det. 🙂
   Mvh Malin

 16. Malin I 13 år sedan

  Tack Malin och Ulrica för infon!
  Jag provar Levaxin ett tag nu och ser om jag får mer ork att klara att söka upp andra alternativ. Skulle vilja veta hur man på olika sätt kan få tag på naturligt T hormon. För att veta om det ens är någon idé att fundera över det nu när jag inte har nån stadig inkomst och lite ork. Har knappt orkat diska på sistone.
  Men tänker inte ge upp! Ni ger mig stöd att gå vidare 🙂 Har hunnit forska lite om naturligare sätt att stödja kroppen o likn, så det känns ganska hoppfullt ändå, på sikt.
  Mvh Malin I

 17. Anita 13 år sedan

  Hej igen Malin!

  Det är så roligt att höra att du blir bättre hela tiden och att du förmedlar det till oss andra som också behöver nya infallsvinklar.

  Oxyflush och CH77 har jag använt nu en tid,. Använt upp första burken snart och första flaskan CH77. Undrar om det är meningen att man ska använda det alltid fortsättningsvis eller om du har tänkt dig att använda det som en kur bara?

  Kommer ihåg att du tog 2 Oxy till kvällen inledningsvis men nu tar du visst en morgon och en kväll. Jag tar 2 till kvällen, men det kanske blir bättre effekt av att ta morgon och kväll, eller vad tror du, eftersom du har ändrat? Jag undrar om du kommer ihåg varför det blev bättre?

  Tack för ditt stöd

  Soliga sommarhälsningar
  Anita

 18. Dan 12 år sedan

  Det kan ta flera år att blev av med tungmetaller, självklart beroende på hurpass förgiftad man är. Det finns inga snabba lösningar.

 19. Petra 12 år sedan

  Hej! Jag vore supertacksam för att få veta vilken näringsterapeut du går till. Det är precis en sådan jag behöver. Har provat 2 olika men de har inte den kunskapen som din verkar ha och de hjälpmedlen osv EIS. Känns som att deras behandling inte är planerad eller anpassad bra till min kropp . Har panik då håret ramlar ur och alla symptom ökar kraftigt och ännu inte ens lyckats hitta en vettig kunnig läkare av alla jag varit hos . Tacksam för svar ang din näringsterapeut. Tack! Med vänlig hälsning, Petra

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2023 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?