Mitt uppe i livet

Hej på er!

Så söta ni är som undrar var jag är…:) Ingen fara, det är bara så att jag blivit tvungen att skära ned på vissa åtaganden för att inte uppleva negativ stress – då det varit tufft (men OH så roligt!!) att byta jobb där jag (givetvis…) ställer höga krav på mig själv och där det varit mycket att göra i en ny miljö. Men som sagt, än så uppväger allt det roliga, (jag har världens roligaste jobb!!) och jag känner av mina begränsningar – men vissa saker får tyvärr ligga på is….Jag ska försöka att uppdatera lite oftare, men kanske bara korta statuscheckar.

Har haft lite problem med matsmältningen igen, som jag och näringsterapeuten håller på och trixar lite med. Har läst en del om ”leaky gut” (läckande tarm) och jag skulle vilja att alla med Hypo-besvär läste om detta, då jag är övertygad om att det är en stor bov i dramat. Ät inte socker, gluten, raffinerade mjölprodukter, alkohol, koffein om du vill få bättre matsmältning och må bättre i din Hypo!

Läs t ex ett inlägg här från Zahrassida.se: http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=806&print=1  Intressant, och det finns många exempel man kan läsa om man googlar på det.

Har hela tiden en massa saker jag skulle vilja ta upp här på bloggen, men lyckas inte hitta energin eller tiden till att skriva ner det. Kanske detta inlägget kan ge mig en spark i baken…:)

Hursomhelst så mår jag förutom magbesvären jättebra! Känner mig rätt pigg men ändå lugn i sinnet, ingen värk i kroppen och har to m börjat träna lite; Zumba och pilates. Kul och känns bra.

Kram på er och fortsätt kämpa därute!

//Malin

4 kommentarer
 1. Kerstin 13 år sedan

  Hej! Jag har med stort intresse läst din blogg, det är så mycket som man ska lära sig när man har fått svar på prover att man har binjurar som ”trötta”.
  Jag har en fråga till dig har du ätit kortisol mot dina besvär. Jag har fått ett recept på kortisol, men vill ta reda på lite mer innan/om jag ska börja äta det.
  Vänligen
  Kerstin

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Hej Kerstin,

   Tack för din kommentar 🙂
   Ja, att veta att man har trötta binjurar är ingen lätt situation – att lära sig en ny livsstil tror jag ligger till grund för ett bättre liv och en bättre hälsa. Läs gärna ”10 tips för starkare binjurar” https://hypotyreos.info/behandling/binjurestaerkande-tips och börja där.

   Nej, jag har inte ätit kortison, (tror jag du menar, för kortisol är kroppens eget hormon, medan kortison är det du tar i syntetisk form) och jag vill i alla möjliga fall undvika det också. Det verkar vara svårt att trappa ner och sluta med, samt att alla inte tål det. Ta du reda på lite mer om det innan du tar det. Dr Lam skriver såhär: •Steroids. Supplementing with steroids such as natural hydrocortisone or cortisone acetate in doses of 2.5 to 5 mg two to four times a day can be a safe and effective way to replenish depleted adrenals for a short time in very severe case when properly supervised. The problem with this approach is that most people will find it hard to get off once their body is used to it. An ever-increasing dose is often needed with time as the body develops tolerance. Its best to undertake this only when closely supervised by a knowledgeable physician along with a defined goal or weaning off this drug as soon as possible. The younger the person, the more this approach should be avoided unless it is absolutely necessary. Fortunately, there are many more gentler and non addictive natural compounds that are excellent and serve to help adrenal function without using steroids. Under the hands of an experienced clinician, this approach is seldom necessary.

   Lycka till!
   Hälsningar Malin

 2. Sandra 13 år sedan

  Hej Malin!
  Vill först tacka dig för ditt engagemang och informationsrika blogg!! =)

  Jag känner så oerhört igen mig när du beskriver dina symtom!!
  Jag lider själv av Hypo som blev diagnostiserad för 7 år sedan. Men trots behandling med Levaxin i 7 år och Lio sedan i somras så finns ALLA + LTE FLER SYMTOM KVAR!!!

  Extremt trött, hjärndimma, tappar ord, tappar tråden, glömmer det mesta, vimsig, fumlig, yr, väldigt frusen, olustig, känslan att ha en klump i halsen, skrovlig i rösten-måste harkla mig hela tiden, kronisk magkatarr, kväljningar, upprepade bihåle och öroninflammationer, urinvägsinfektioner med flera njurbäcksinflammationer, exem, astma, jättetorr hud, jättetorrt och fnösigt hår, torrsprickor i huden, sköra naglar, jättekänslig för stress, ballongmage-har dock blivit bättre på LCHF-kost, vätskeansaming, viktuppgång, plöffsig i kroppen, huvudvärk, olust till de mesta i livet!! Livet känns som en ren pina!! =((

  Skönt att du blivit så mycket bättre!!!!!!! =) Gläds otroligt med dig!!! =))

  Du får hemskt gärna maila mig med tips på bra läkare, behandlingar m.m. om du har kraft och ork!!
  Är för övrigt själv boende på vackra västkusten =))

  Varma hälsningar Sandra =)

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Hej Sandra!

   Tack för din varma kommentar 🙂
   Usch vad jobbigt för dig att känna att livet är en pina – det är ju inte så det ska vara, eller hur! 🙁 Och ändå har du medicin för din Hypo, och förmodligen säger din läkare att du är frisk…? Jag hoppas verkligen att du kan få annan hjälp. Maila gärna nätverket bakom Hypo2: hypo2info@gmail.com så kan du få lite mer tips om vart du kan vända dig, de vet också vilken näringsterapeut jag går hos, och han finns ju här på västkusten 🙂
   Lycka till på din väg mot bättre hälsa!
   Hälsningar Malin

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2023 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?