MSM och havregurt :)

God morgon!

Imorse var första morgonen på länge jag vaknade utan svullen mage 🙂 Ah vilken befrielse….och den var inte så svullen när jag gick och la mig igår heller. Det enda jag ändrat eller lagt till senaste veckan är MSM (i ynkepynke-dos, inte ens 1/3 kryddmått).  Jag kan inte öka mer än, för då svullnar det igen. Men igår fick jag hem Oxyflush, tänkte börja med det till helgen (läs mer här: http://www.oxygenamerica.com/oxyFlush.pdf ) Det känns verkligen som att det skulle fungera bra för mig, eftersom jag då skulle kunna använda mer av de tillskotten jag behöver för att få ut skräpet som försämrar funktionen i mina organ (läs sköldkörtel, binjurar & äggstockar) utan att få toxisk miljö i tarmarna. För nu så här i efterhand kan jag se att det är det som under det gångna året varit problemet. Att jag blev så himla bra de första månaderna för att kroppen blev starkare och då vågade ta fram skräp och rensa – men iom en försvagad matsmältning inte klarade att få ut det utan att skada tarmarna, och ge svullen mage. Om jag nu kan få igång matsmältningen med aktivt syre och magnesium och samtidigt öppna cellerna både för in- och utsläpp (in med det goda, ut med det onda…) med hjälp av MSM så tror jag att jag kan komma riktigt långt!

Fick också hem inositol, som alltså skulle hjälpa till vid PCOS, att prova. Avvaktar dock, och provar en sak i taget. Fortsätter alltså nu med;

-Chlorella 2×3

– Selen 1×2

– Hepatoplex 5×3

– MSM (yttepytte del av kryddmått x 1)

– Lipozym 1×3

– Oxyflush (man börjar med 1 kapsel /25 kg kroppsvikt och ser om man får 3-5 tömningar/dag under ca 1v, och hittar sedan en underhållsdos som passar)

Varav det enda nya då är oxyflush.

Jo, just det. Måste berätta om min nyfunna glädje! Havregurt!! Jag är ju en yoghurt- och filälskande person, som nu har sörjt detta de senaste 5 åren då jag varit mjölkfri. Nu har Oatly kommit med en Havregurt naturell som om man piffar till den med lite ekologiskt vaniljpulver och yttepytte stevia blir gudomligt god!! Dessutom har jag hittat en härligt crunchy müsli från Renée Voltaire som heter ”RawBovete Crunch” som är både glutenfri och sockerfri, och dessutom räknas som rawfood. Smakar kanel. Svindyr, men det får väl gå. Helt fantastiskt att få äta yoghurt med krispig müsli igen! Lycka. Om ni vill beställa den, kolla dock priset om ni kan hitta den i nån ICA, för här hemma på ICA kvantum kostar den 59:- medan på Renée Voltaires egen sida kostar den 79:-!! Mycket märkligt, men, men….

Nu ska jag promenera till ett ställe med dottern där de har hästar, kaniner, får, grisar, åsnor och annat trevligt – i vårsolen 🙂 Ikväll ska jag gå ut och äta med nya jobbet, ska bli superkul. Lite hopp om det, med andra ord.

Kramar på er därute!

Malin

18 kommentarer
 1. Mia 12 år sedan

  Hej Malin
  Har äntligen fått diagnos efter 15 år och påbörjat behandling med kortison hos läkare i Stockholm. Eftersom jag förutom mina egna bekymmer har en dotter med celiaki och autism så läser jag en del om olika kosttillskott och måste bara nämna att jag har köpt hem MSM till min son som nu i tonåren lider av akne…vet inte resultatet än. Läser nu mer och mer om fördelarna med MSM så jag funderar på om även jag ska prova det. Spännande att se hur det går för dig! Har du tips på någon bra näringsterapeut, jag bor i Linköping.
  Lycka till med din resa!
  mia

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Mia!
   Tack för din kommentar 🙂
   Vad härligt att du äntligen kommit på rätt väg i ditt tillfrisknande. Ja, jag hör också bara gott om MSM – jag tycker också det känns oerhört spännande att få öka på det så småningom.
   Tyvärr känner jag inte till någon näringsterapeut i Linköping, då jag bor i Göteborgsområdet. Någon annan som vet som kan tipsa Mia, kanske?

   Tack, och lycka till själv med din och dina barns resa mot hälsa!
   Mvh Malin

 2. Charlotta 12 år sedan

  Hej Malin!

  Härligt att det går framåt! 🙂 Jag tror också att det är väldigt viktigt att få ut allt skräp ur kroppen och att problem med det kan vara orsaken till mycket elände. Tänk på att MSM har en ganska kraftig detox-effekt och verkar allmänt stödjande för utrensningsorganen, bara så du inte får en alltför häftig reaktion när du lägger till Oxyflush också.

  Kramar
  Charlotta

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Charlotta!
   Tack 🙂
   Men jag har fått uppfattningen om att Oxyflushen ska göra det lättare att rensa ut skräp utan att det blir toxiskt….och inte göra det värre. Genom att frigöra tarmväggarna från plack och kunna bli av med gifterna på en gång istället för att det stannar i tarmen och förstöra miljön och gå vidare ut i blodet och övriga kroppen. Så jag tycker att jag med hjälp av oxyflushen borde ha lättare att så småningom höja dosen på MSM:et – håller du inte med?

   Mvh Malin

 3. Marre 12 år sedan

  Vill verkligen varna för ”ogenomtänkta avgiftnignskurer om kroppen är för svag och saknar energi/näring på cellnivå – blev själv mkt mkt dålig och lyckades rasera allt jag byggt upp med hjälp av Dr Lams råd ang binjurestärkande åtgärder på naturlig väg som finns på hypo2-hemsidan. Har nu av en händelse upptäckt och börjat med ett cellnäringstillskott från fitlife – har fått tillbaka stora delar av mitt liv.
  http://fitline.com/?action=product&p_id=25578&cid=203&c_id=1698&TP=557877

  Tror mer på energimedicinks kontroll innan kurer, I Linköping finns terapeut som jag själv tänker testa…

  Tatjana Hellenfors Plejert 013-6310 el 070-491 52 27.

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Marre,
   Tack för din kommentar 🙂

   Vad tänker du på när du säger ”ogenomtänkta avgiftningskurer”? Om du syftar på oxyflushen så har jag fått den av min näringsterapeut, och tar den i samråd med honom.
   Så bra att du har hittat din väg till ett friskare liv.
   Lycka till,
   Mvh Malin

 4. Mia 12 år sedan

  Hej Malin
  Var hos min läkare i Stockholm i fredags. Började i Januari med hydrokortison och lchf. Har nu börjat med Levaxin och Liothyronin. Äter sedan tidigare multivitaminer, d-vitamin, omega-3, c-vitamin mm
  Jag skrev tidigare att jag köpt MSM som jag ger till min son och funderar nu på om jag ska börja med det också, vad tror du? Blir det för mycket nu när jag börjat med Levaxin mm? Hr också köpt hem Adrenal cortex men inte vågat börja, törs jag det?
  Började med Levaxin och Liothyronin i fredags och har ännu inte kännt av något, vet du ungefär hur lång tid det ra innan man börjar få effekt?
  Jättetacksam för att du skriver din blogg och att Hypo2.info finns, det är en livlina i mörkret, men nu ska det bli ljusare….
  Ha’ det gott!

  mvh

  mia

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Mia,
   Tack för din kommentar 🙂
   Jag vill inte ge några individuella råd om kosttillskott mm, då jag inte själv har någon utbildning inom näringsterapi, tyvärr. Det enda jag kan säga är att man måste vara mycket försiktig med utrensningsprodukter och börja väldigt långsamt, eftersom trötta binjurar och låg metabolism påverkar avgiftningsförmågan.
   Jag hoppas du har någon annan du kan ställa de här frågorna, så att du känner att du får svar. Du kan också bolla på forumet här på Hypo2, om du inte redan gjort det.
   Tack för berömmet, känns bra att kunna ge inspiration till andra 🙂
   Lycka till!
   Mvh Malin

 5. Inga-Lena 12 år sedan

  Hej!
  Malin, tack för tipset om Havregut! Letade runt och hittade den på Hemköp. Blev nyfiken på hur den var framställd och ringde till Oatly.
  Verkade vara ”rent ”havre. Att använda havre som glutenintolerant verkar vara ok i Sverige men inte i USA. Man har använt yogurtkultur dvs Strepococcus thermophilus och Lactobacillus delbrueckii supsp Bulgaricus. Verkar vara bra för tarmfloran om man mår bra på produkten.

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Inga-Lena!

   Så bra att du kollat upp produkten närmare! Visst är det härligt att må bra på något som dessutom smakar gott 🙂
   Tack för researchen!
   Mvh Malin

 6. Charlotta 12 år sedan

  Hej igen Malin!

  Jo, så som du beskriver det låter det ju bara bra och verkar inte vara någon större risk. Jag är inte direkt bekant med Oxyflush och ville bara inte att du skulle råka få ett bakslag om effekten blev för kraftig.

  Mvh
  Charlotta

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Charlotta!

   🙂 Tack för omtanken. Jag håller på att testa den nu och det verkar än så länge fungera mkt bra. Men får även här vara försiktig med doseringen, precis som du misstänkte 🙂
   Må så gott!
   Kramar Malin

 7. Susanne Ternebrink 12 år sedan

  Åh va härligt att du känner att det går framåt Malin. Kul också att du hittat nåt att äta 🙂 Håller tummarna för dig! Kram

 8. Ulla Robertsson 12 år sedan

  Hej!

  Näringsmedicinska Terapeutförbundet har en lista över alla duktiga näringsmedicinare på sin hemsida. De har säkert med någon i närheten av Linköping.
  Se http://www.nmtf.se

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Tack för tipset, Ulla!
   Mvh Malin

 9. Helena 12 år sedan

  Hej Malin, jag vill gärna stämma in i lovorden över din blogg! Det har varit fantastiskt att hitta en person som beskriver på pricken vad jag själv gått igenom. Det har länge varit nedbrytande att inte bli lyssnad på (särskilt av läkare) och känna sig helt ensam. Det har förändrat mitt liv, helt klart till det bättre att få ta del av dina tankar och ditt research om denna frustrerande sjukdom.
  Bra att du orkar kämpa på och börja i rätt ände så att säga innan du skaffar barn igen. Har läst om undersökningar i USA där man ser ett samband mellan mödrar med hypo och framförallt söner med ADHD och tillväxtstörningar – stämmer precis in på mig och min son, inte dottern dock.
  Jag önskar dig verkligen lycka till med detta!
  Kanske att jag kan betala igen något litet av allt jag fått genom din generösa blogg…Det finns ett företag som heter Forever vars produkter baserade på Aloe Vera är rent makalösa. Det finns en drickbar gel i deras sortiment som verkligen fungerar. Alla mina problem med magen är nu som bortblåsta och den har haft många fler bonuseffekter som att min psoriasis nu försvunnit. De är ganska dyra och det tog nog fyra månader innan jag verkligen kände av förändringen, men nu vill jag inte leva utan den. Den är grym! Du hittar återförsäljare på http://www.foreverliving.se.

  Många tack igen Malin, och allt gott önskar jag dig och din familj!
  Helena

  • Malin Author
   malin 11 år sedan

   Hej Helena!

   Tack för din varma kommentar 🙂 Det känns så roligt att kunna hjälpa till genom att berätta mina erfarenheter.
   Tack för infon om Aloe Vera, just nu dricker jag inte det, men det fanns med i mitt program för bara någon månad sedan. Forever living känner jag till, har druckit deras gel för flera år sedan och fick liknande känsla som du beskriver. Dock var magen för känslig även för det nu senast, så vi avvaktar med det.

   Må så gott, och tack så mycket för lyckönskningarna – detsamma önskar jag dig.
   Mvh Malin

 10. Lollo 10 år sedan

  Hej! Trillade in på den här sidan av en dlump. Tänkte dela med mig av mina erfarenheter. Fick kronisk urtikaria i flera års tid med hopplösa sjukhusbesök och ca 40 mediciner vilka inga fungerade! Efter mkt elände så hittade jag msm och tänkte ge det en chans- vid ca 1 matsked ( efter 1 mån upptrappning) började jag märka en skillnad och vid 6 matskedar per dag(!) var jag besvärsfri! Testade några gånger att sluta men utslagen kom tillbaka efter ngn vecka… Efter ett och ett halvt års tid slutade jag igen och…. Inga utslag! Har nu varit frisk i 2 år! En annan sak är att det inte går att kombinera msm och levaxin vid högre doser. Dessutom fick jag tjockt hår och strålande hy, tom alla pormaskar försvann, de kom dock tb när jag slutade med msm. Ha det gott och lycka till m msm! Det är bra mot det mesta!

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2022 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?