Mina provsvar

Här kommer jag att lägga upp relevanta provsvar. Några har jag inte hemma, utan lägger upp efter hand:

Följande prov tagna november-09:

TSH 1.72
– Perifera hormoner (antar att det är T4 resp T3) 17 resp 5.4  (har tyvärr ej referenserna)
TPO-ak: neg
Kolesterol-P 3.7 mmol/L (ref.3.3-6.9)
LH-S 12.5 IE/L (ref. Follikulär fas 1-20, Mid-cykel 15-100, Luteal fas 1-20. Vet inte själv vilken fas jag var vid provtagning)
Prolaktin-S 12 µg/L (ref 4-23)
FSH (folllikelstimulerande hormon) 5.3 IE/L (ref. Follikulär fas 3-12, Mid-cykel 5-25, Luteal fas 1-12. Vet inte heller här vilken fas jag var i)
Blodtryck 110/60

Scandlab-tester: (tagna september -09)

– Salivkortisol:
1. Morgon 6.3 (ref 12-22)
2. Middag 1.2 (ref 5.0-9.0)
3. Eftermiddag 1.6 (ref.3.0-7.0)
4. Kväll 0.5 (ref.1.0-3.0)

Totalkortisol 9.6  (ref.21-41)

-DHEA:

medelvärde morgon/kväll: 0.21  (ref.0.40-1.47)

– T4+T3 24h-urin test:
Urinvolym: 875 ml (ref 600-2500)
T3: 901 pmol/24h (ref 592-1850)
T4: 542 pmol/24h (ref 347-1994)
T3:T4 ratio: 1.7 (ref 0.5-2.00)

Kroppstemperatur och puls

Temperatur i snitt (före behandling; december -09) dag 2-6 i menstruationscykeln:

Armhålan: 36.2

Rektalt: 36.5

Puls: 58

13 kommentarer
  1. Hormonella 13 år sedan

    Hej Malin!

    Jag blir så glad och hoppfull när jag läser din blogg! Du skriver så bra! Jag har inte känt den där förändringen ännu, men jag hoppas den kommer.

    Det skulle vara intressant att veta när de olika proverna togs.

    Kram!

    • Malin Author
      malin 13 år sedan

      Hej Hormonella!

      Tack, vad glad jag blir! 🙂
      Jag hoppas verkligen att du får känna den där goa känslan snart, och det tror jag att du får! Jag vet ju vilken kunskap du har om detta.
      Absolut, jag ska föra in lite datum bland provsvaren.

      Må så gott!
      Kram//Malin

  2. Rita Forslund 13 år sedan

    Hej!
    Först ett stort tack för din information och intressant dagbok att läsa. Jag har en lång historik ang. hypothyreos med medicinering av Levaxin i 13 år och Liothyronin i ca 6 år.
    Sedan jag fått läsa om hypo2 och läst om er på nätet har jag förstått att jag inte mår bra ”fast alla blodprover visar detta”. Har nu tagit prov på Scandlab, 24 hour urine, och ser på dina svar därifrån och mina att jag har ett alldeles för högt T4 2862, T3 inom ref. 1167, mitt T3: T4 Ratio blir 0,4. I nästa vecka ska jag träffa en näringsterapeut som jag hoppas ska kunna hjälpa att tyda mitt provsvar.
    I veckan var jag hos en hjärtläkare som jag visade provsvaren för men hon hänvisade bara till min endokrinolog. Jag har fått förmaksflimmer är nu satt på Waran och betablockerare, har haft en stroke, för ca fem år sedan, som behandlades som en utmattningsdepr. Vart ska man vända sig till är jag på rätt väg?
    Hoppas innerligt de ska fungera för dig, ni som är med här verkar så starka och vågar lämna ut er, jag följer er och läser er på nätet.
    Kramar Rita F.

    • Malin Author
      malin 13 år sedan

      Hej Rita,

      Tack för din kommentar och uppmuntran! 🙂
      Så tråkigt att inte heller du mår bra trots behandling, men du är inte ensam iallafall, det kan ju hjälpa något.
      Vad bra att du tagit saken i egna händer och gjort egna prover samt tagit kontakt med en näringsterapeut – jag tror absolut att du är på alldeles rätt väg så.
      Om du vill ha kontakt med en Hypo2-läkare, kan du maila till hypo2info@gmail.com så kan de hjälpa dig vidare.
      Jag hoppas och tror att du på sikt kommer att må bättre!
      Kramar Malin

  3. Rita Forslund 13 år sedan

    Hej Malin!
    Tack för ditt svar, det värmer att höra att man är på rätt väg. Jag återkommer med positiva kommentarer så småningom.
    Kramar Rita

  4. Sandra 12 år sedan

    Hej Malin!

    Väldigt informativ blogg du har! Superbra förr alla sjuka där ute.

    Jag fick reda på mina prover idag och äntligen vet jag vad felet är!
    Mina provsvar såg ut så här:

    Kortisol
    Test 1 2,8
    Test 2 0,5
    Test 3 0,5
    Test 4 0,5

    Totalt 4,3

    Dhea medelvärde: 5,81

    Ska till en näringsterapeut på fredag. Vad tycker du om detta? Ska jag även söka läkarvård? Behövs det?

    Hoppas livet leker för dig!

    • Malin Author
      malin 12 år sedan

      Hej Sandra!
      Tack för din kommentar 🙂

      Vad härligt att du också kommit fram till vad det kan vara som gör att du inte mår/mått riktigt bra. Och vad jättebra att du nu har varit hos en näringsterapeut, hoppas att det gick bra! Själv är jag övertygad om att det iallafall för mig har varit rätt väg att gå. Om du behöver gå även till läkare kan jag inte direkt svara på, fråga gärna din näringsterapeut vad han/hon tycker om det.

      Lycka till!!
      Mvh Malin

  5. Annie 12 år sedan

    Hej!

    Skönt att hitta fler personer som har samma problem som jag! Jag har, precis som du, under lång tid kännt att något varit fel men inte funnit ngt svar (inom västerländsk vård). Jättejobbigt när man känner så men inte blir tagen på allvar.

    Mina provsvar är nästa identiska med dina. Har lågt kotisol och lite låg sköldkörtelfunktion men inte extremt. Går nu hos näringsterapeut för att få hjälp. Har också candida! Och troligen många livsmedelsallergier, test är på väg.

    Som sagt, skönt att det finns fler med samma problematik som jag. Jättebra blogg!

    • Malin Author
      malin 12 år sedan

      Hej Annie!

      Tack så jättemycket för din kommentar 🙂
      Ja, det är ju så jobbigt när man inte känner att man får något svar, eller någon alls som lyssnar inom vanliga vården.

      Vad är det för test som du har tagit på livsmedelsallergier?

      Må så gott!
      //Malin

  6. Ing-Britt 12 år sedan

    Jag har snitt Daily Cortisol 12,5 (22-41)
    Dhea:Cortisol Ratio 3,16 (0,4-2,0)
    T3 491 (592-1850)
    T4 571 ( 347-1994)

    Tack vare Scandlab ska jag nu söka vård på annat håll än vårdcentralen

    • Malin Author
      malin 12 år sedan

      Hej Ing-Britt!
      Visst är det jättebra för vår egen del om inte annat, att kunna ha några prover att gå på!
      Lycka till!
      //Malin

  7. Annie 12 år sedan

    Det är ett matallergitest som mäter IgG-antikroppar, alltså överkänslighet (tror att vanliga vården mäter IgE, allergiska reaktioner). Har gjorts via min näringsterapeut. Svaren har kommit och det visade sig att jag är allergiskt mot MYCKET inom livsmedel – i stort sett allt jag ätit tidigare. Tråkigt, men nu vet jag. Har nu uteslutit allergenerna och känner mig mycket lugnare i kroppen. Det är skönt att slippa lite av den där känslan av att gå på högvarv hela tiden.

    Har du provat något binjurebarksextrakt ännu? Jag har än så länge bara b-vitaminerna, c-vitamin och l-tyrosine för binjurarna.

    Ha det bra!
    //Annie

    • Malin Author
      malin 12 år sedan

      Hej Annie!

      Låter spännande att få reda på vad du är överkänslig mot, även om det är trist ibland är det ju bättre att veta! Skönt att du känner dig lugnare 🙂
      Jag har provat flera binjurebarksextrakt, men är tyvärr fortfarande för känslig mot dem – stimulerar binjurarna för mycket, och jag får svårt att andas. Men på sikt hoppas jag kunna ta det, när binjurarna mår bättre. Jag har just nu bara B-vitaminerna för binjurarna.

      Må så gott!
      Hälsningar Malin

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2022 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?