Semester….

Ja nu har jag tre härliga semesterveckor framför mig, och det känns jättehärligt! Och att det känns just härligt, är ju ett tecken på att jag mår så mycket bättre…:) Förra sommaren kunde jag inte alls njuta av semestern, eftersom jag först var gravid och mådde 24-timmar-om-dygnet-illa och sen fick ta bort det i tredje månaden 🙁 hela sommaren gick liksom till det. Men nu är det ett minne blott och nu känns det alltså väldigt skönt med lite ledighet.

I veckan har jag då varit hos näringsterapeuten på ett uppföljningsbesök. Det gick jättebra! Många värden såg mycket bättre ut än tidigare, och jag får lägga till lite livsmedel.  Mjölk verkar jag fortfarande vara känslig mot, men han tror att jag ska klara av lite getost/fårost. Nötter kan jag också äta igen – det har jag saknat som mellanmål/snacks. Funderar dock lite hur mycket det påverkar var man är i menscykeln när man gör scanningen, för alla tidigare besök har jag varit på dag 1 el 2, nu var jag nära ägglossning – med mkt bättre värden….hmmm…nämnde det för honom och han sa att det kan ju påverka – frågan är väl hur mycket och hur jämförbart det blir?

 Vad gäller kosttillskotten ser mitt program ut såhär nu:

Vitamin E Plus

Min Plex B (med bl a flera av B-vitaminerna)

Selen

Hair Nutrients (binjuresupport)

B5 (finns i de andra också, men det läggs till som extra binjurestöd)

Magnesium

B12/Folsyra

Ultra Clear Plus  (näringspulver som stödjer rening, oskadliggör gifter vid utrensning)

Jamsrotextrakt (för att ev höja progesteronhalten)

Jod  (kommer jag nog dock vänta med tills jag kommit i fas med de andra tillskotten)

Jag har precis börjat att ställa in doserna på tillskotten, får smyga mig upp så jag inte får för tuffa utrensningssymptom. Kände med en gång jag började igen att magen började svullna – men samtidigt andra positiva effekter, som ett lugn och avslappnade muskler 🙂 Satt t ex och spelade piano och sjöng ikväll, och märkte en helt otrolig lätthet i rösten – helt avslappnad. Möjligen en magnesium-effekt skulle jag tro. Åh, jag blir helt lyrisk när det känns så lätt att sjunga, för det här att jag varit ansträngd i rösten har varit ett långdraget problem! Ska sjunga på ett bröllop i augusti, så jag får hoppas att det vill hålla i sig….och att även lugnet består….! 🙂

När det gäller att lägga sig kl 22 är det ju inte så lätt nu när det är sommar o semester – särskilt inte för en inbiten nattuggla som jag….så jag säger som min dotter 2,5 år sa förra veckan när hon inte ville gå och lägga sig: ”Jag har sommarlov”! 🙂

Kram på er alla som också kämpar därute!//Malin

8 kommentarer
 1. Gunilla Claesson 14 år sedan

  Hej Malin och alla andra kämpar!

  Jag blir så glad av din blogg eftersom jag känner igen mig så mycket i det du skriver.
  Har precis börjat min långa sommarledighet och har bestämt mig för att vara verkligt strikt med maten. Med det menar jag inget socker, inget mjöl, ingen mjölk och inget kaffe eller alkohol. Har ju hållit på med kosttillskott sedan i november 2009 och det har hänt massor. Jag har blivit av med värkande muskler i rygg och nacke och ständig migrän. Jag sover bra och känner mig mycket lugnare. Till saken hör att jag i januari slutade med mina antidepp som jag ätit i nästan 8 år… Matmässigt har jag sedan nyår hållit mig ifrån kaffe och mjöl. Jag har varit ganska strikt med socker och alkohol (vin) men har inte tagit lika hårt på restriktionen av mjölk.

  Det som finns kvar av mina sköldkörtelbesvär är egentligen bara nedstämdheten och den låga temperaturen. Att jag inte kommit tillrätta med detta kan bero på många olika saker. För det första har jag levt med nedstämdhet till och från sedan jag kom i puberteten. Kanske har temperaturen också varit låg sedan dess? I rimlighetens namn rättar allt inte till sig på ett halvår bara med ett nytt levnadssätt och lite kosttillägg – tänker jag!? 😉

  Jag tänker också, tänker väldigt mycket, att det faktum att tempen och humöret varierar så kan bero på att jag inte varit helt strikt i kosthållningen.

  Så nu gör jag ett verkligen seriöst försök med nya tag i köket. Ska under min ledighet roa mig med att laga mat i Renée Voltaires anda = raw food. Har precis börjat och känner mig så inspirerad.

  Jag återkommer med rapport här i sommar. Samtidigt med kökshållningen idkar jag valpliv med familjens nykomling. En 12 veckors strävhårig taxflicka som heter Maja. Livet är rätt OK.

  Kram
  Gunilla

  • Author
   malin 14 år sedan

   Hej Gunilla!

   Tack för din kommentar! Vad härligt att höra om dig och din historia. Vad skönt att du har blivit av med så många symptom, och att du känner dig så mycket bättre! Visst är det en go känsla att känna att livet är rätt ok. Det är det ju faktiskt inte när man ständigt har ont, mm. Kul med köksinspiration och en söt hundvalp att gosa med!

   Hoppas du har en skön sommar!
   Kram Malin

 2. Charlotta 14 år sedan

  Hej Gunilla!

  Hoppas det är ok att jag ”lägger mig i” så här men jag blev intresserad när jag läste om din nedstämdhet och att du försöker bli frisk på naturlig väg. Så jag skulle vilja komma med ett tips.

  Det finns ett preparat i hälsokosthandeln som heter MSM (metylsulfonylmetan), vilket består av organsikt svavel och metyl. Detta är ämnen som vi historiskt har fått i oss i kosten (bl a genom mjölk och modersmjölk) men som idag till stor del processas bort. MSM är en viktig byggsten i kroppen och nu när jag satt mig in i ämnet och själv tar det med goda resultat sedan drygt tre månader tillbaka, så är det mig en gåta att inte läkare känner till hur viktigt det är. Bland annat främjar det produktionen av signalsubstanser som t ex serotonin och förser kroppen med material för celluppbyggnad. Många har t ex kunnat sluta med antidepressiva och fått minskad värk efter att ha börjat med MSM.

  Listan på positiva effekter är lång och själv har jag nästan helt blivit av med mina allergier plus att håret har slutat falla av och börjat ”leva” igen, och det på bara tre månader. Jag förväntar mig fler positiva effekter efter hand som kroppen hinner ”reparera allt som är trasigt”. Kanske är det något som kan vara värt för dig att prova?

  Jag har skrivit om detta tidigare här och jag hoppas att jag inte verkar fanatisk när jag upprepar mig, men jag känner så starkt att det här är något som skulle kunna hjälpa så många människor att jag bara måste berätta! Det kan väl närmast jämställas med när man upptäckte att skörbjugg inte var en sjukdom utan en brist och enkelt avhjälptes med C-vitamin.

  Lycka till och berätta gärna hur det går om du väljer att prova!

  Kram
  Charlotta

 3. Gunilla Claesson 14 år sedan

  Hej Charlotte!

  Tack för tipset och för din omtanke. Jag uppfattar dig inte alls som fanatisk utan tolkar ditt tips som en ren välvilja. Jag är dock inte i nuläget beredd att lägga till ytterligare kosttillskott på egen hand utan avvaktar för att låta de jag redan tar visa vad de går för. Jag får vägledning av en näringsterapeut som jag har stort förtroende för och vi har regelbunden kontakt. Jag ska lyssna av med henne nästa gång vi har en tid inbokad, i mitten av augusti, hur hon ser på MSM.

  I vilket fall är det skönt att höra att du blivit hjälpt och jag tror att mycket av de sjukdomssymptom vi idag lider av har sina rötter i olika former av brister på näringsämnen. Något som i sin tur beror på både vårt sätt att leva och äta och inte minst på det sätt vi behandlar miljön.

  Kram i värmen
  Gunilla

 4. Gisela Paulsson 14 år sedan

  Hej på dig!
  Läste din blogg och blev väldigt intresserad.
  Har också haft lite allt möjligt genom åren( är 40 år). Panikångest, bihåleproblem, nacke/rygg, migrän och nu senast har jag fått glaskroppsgrumlingar. Du som är optiker kanske kan svara på varför man får det? Tycker att det är jättejobbigt och blir deprimerad av detta.
  Kom från ingenstans när jag hade migrän förra våren och har blivit mer och mer. Hjälper hälsokost där tror du? E- vitamin och selen har jag hört nånstans.

  Många kramar från Gisela i skåne.

  • Author
   malin 14 år sedan

   Hej Gisela!
   Tack för din kommentar. Låter ju verkligen som att vi har en hel del symptom gemensamt…. 🙂
   Angående glaskroppsgrumlingar så har vi pratat lite om det på forumet (gå gärna med, där kan man bolla allt möjligt med andra som är drabbade), men iofs inte kommit fram till något direkt. Själv fick jag det från ingenstans när jag var 18 och det har sedan förvärrats vid olika tillfällen genom åren. Min pappa som också har Hypo2-besvär har även han glaskroppsgrumlingar. Jag har tyvärr inget yrkesmässigt grundat svar på varför man får det eller hur det kan vara kopplat till Hypotyreos eller binjurebesvär. Dock vet jag att man har varit inne på om stress har något att göra med uppkomsten av grumlingarna. Själv kan jag nog skriva under på det….eftersom de tre stora tillfällena då jag fått fler och mer störande har varit efter 1.Mina föräldrars skilmässa när jag var 18 2.När jag blev sjukskriven för utbrändhet 3.Strax efter förlossningen av min dotter. Detta kan ju isåfall utgöra sambandet med en binjurekrasch, som ju ofta förvärras eller uppkommer efter stressande händelser. Hmm…intressant.
   Om det finns något naturmedel mot det vet jag faktiskt inte. Kanske kan fråga näringsterapeuten. Jag har diskuterat det med min ögonläkare, och frågat om man opererar det – vilket man ytterst sällan gör (man måste isåfall byta ut hela glaskroppen, vilket är väldigt riskfyllt – och symptomen vägs mot riskerna) Jag vet, det är otroligt ennerverande och ibland deprimerande…på mitt ena öga har jag en stor grå/suddig fläck som täcker det centrala synfältet – skulle det bli likadant på andra ögat skulle jag inte kunna klara att köra bil….:( Skulle kännas som en befrielse att bli av med dem kan jag säga! Nä, nog pratat om dem – ju mer man tänker på dem desto jobbigare blir det…….förträngningsmekanismen lever jag på i detta fall!

   Lycka till och må så gott!
   Kramar Malin

 5. Pernilla 13 år sedan

  Hej Malin
  Jag kan bara hålla med Charlotta om att MSM är värt att pröva. Jag har underfunktion i sköldkörteln och äter levaxin men blir inte riktigt bra. I september i fjol började jag äta MSM och det har gjort att jag orkat gå upp i tid på jobbat. Jag har knappt mäktat med 50% under 4-5 års tid men efter MSM orkar jag jobba 75%, det är suveränt! Hör av dig om du vill veta mer.
  Mvh Pernilla

  • Author
   malin 13 år sedan

   Hej Pernilla!

   Tack för din kommentar 🙂 Så spännande att du fått sånt härligt resultat av MSM – fantastiskt kul för dig! Och tack för tipset. Jag har precis börjat, så det ska bli kul att se om jag märker ngn skillnad.

   Mvh
   Malin

Ge en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2024 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?