Skön kväll

Sitter framför brasan efter en god middag med familjen. (Aubergine-lasagne, mums 🙂 ). Har idag kommit upp i full dos på  näringsprogrammet och det känns fantastiskt bra. Höjde till 3/4 grain på Nature-throid också igår. Så nu känns det faktiskt som att jag är på banan igen – äntligen. Har ju inte kunnat köra på kosttillskotten på riktigt sen i våras egentligen.

Tänkte också berätta om min pappa. Han har ju i många år haft liknande symptom som jag. Han har successivt ökat Nature-throid upp till 1.5 grain tillsammans med Adrekomp. Han mår fantastiskt mycket bättre; piggare, mindre ont och framför allt har han lust att göra saker igen. Han har dessutom gått ner 18 kg utan att ändra på någonting alls vad gäller kost eller motion. Ganska fantastiskt tycker jag! Är så glad för hans skull. 

Nu ser jag fram emot mitt nya jobb, det ska bli så spännande. Det ger en kick att satsa och vinna! Dessutom ska jag faktiskt tacka nej till ett annat jobb imorgon som jag också sökte och fick erbjudande om – här har jag varit på samma jobb i 8 år och plötsligt gick det på en vecka att få 2 nya….som sagt, det hade INTE hänt för ett år sen….och det är så jag märker att jag mår bättre, inte över en dag utan smygande, när jag tänker på hur saker kändes innan och jämför – ibland behöver jag påminna mig själv om det!

Så alla där ute som känner hopplöshet….läs tidigare blogginlägg och jämför 🙂 Det GÅR att må bättre. Kämpa på!!

Kramar Malin

18 kommentarer
 1. Susanne Ternebrink 12 år sedan

  Åh va härligt det låter att Sture är bättre. Och du är bara värd allt va medvind heter. Det är din tur nu Malin att få må lite bättre och få ett helt nytt spännande jobb. Stor Kram Susanne

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Haha hej! Vad kul att du är inne o kikar hos mig 🙂 Tack, vad gullig du är!! 🙂 Javisst är det kul med pappa – så glad för hans skull!
   Må så gott vännen – Stor kram!

 2. Beatrice Larsson 12 år sedan

  Hej Malin!

  Jag går också hos en näringsterapeut och försöker komma till rätta med min diagnos Kroniskt trötthetssyndrom. Börjar fundera på om det inte beror på någon annan underliggande sjukdom. Jag har låg temp, jättetorr hud i ansiktet, är frusen och såååå trött. Får ont ihalsen för minsta ansträngning och ofta feber efter fysisk aktivitet. Mm, mm

  Har ätit kosttillskott ett par månader nu och ändrat min kost, uteslutit mjöl, mjölk, mejeri, jäst och socker. Blir inte lika utmattad men känner mig uppsväld i magen och är väldigt känslig i halsen.

  Undrar om du har gjort det här leverprovet på scandlab och vad det visade i så fall?

  Vänligen Bea

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Bea!

   Låter bra att du går hos näringsterapeut och får hjälp. Har du gjort ett kortisoltest hos Scandlab? Det gjorde skillnad för mig, att förstå att det var mina binjurar som inte fungerade som de skulle. Jag har inte gjort leverprovet än, men ska snart göra det, när jag fått alla delar till provet. Kommer att rapportera i bloggen när jag får svaret!

   Lycka till,
   Mvh Malin

 3. Susanne 12 år sedan

  Såå roligt för din pappa – man kan bara glädjas mer er!

  Wow, tänk att du fick erbjudande om två jobb samtidigt – det är inte var dag nåt sådant inträffar. Sträck på dig och var stolt. Du utstrålar säkert MEGA mycket positiv energi och opptimism 🙂

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Tack, Susanne! 🙂 För din gulliga kommentar. Kram

 4. Johanna 12 år sedan

  hej! Jag kollade på google.com angående kortisol och binjurar. Jag äter levaxin och efter jag sänkte dosen har jag gått upp 20 kg på några månader!!! Jag äter som jag alltid gjort, rör mig mycket och varje dag som jag gjort i fler år! Detta är hemskt och har gått till läkare flera ggr för jag ej förstår vad som är fel! Proverna på struman såg bra ut sist, har ingen vätska i kroppen och ska nu få ta ett binjureprov. Har knappt nån energi, och har mycket ångest just nu och hade ingen aning för än nu när jag läste om hur viktigt det är att binjurarna funkar som de ska. Har du haft dessa problem och i så fall hur blev du hjälpt!? Gick du upp i vikt??

  Tack på förhand!

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Johanna,
   Vad jobbigt för dig! Jag har aldrig haft problemet med att gå upp i vikt, men alla är vi ju så olika drabbade i allt det här. Det enda råd jag kan ge dig är att ta kontakt med nätverket bakom Hypo2.info som finns på hypo2info@gmail.com och se om de kan tipsa dig om en Hypo2-läkare som du kan få kontakt med. Eller ta kontakt med en näringsterapeut. Gå jättegärna också med i forumet på Hypo2.info, där du kan ställa många frågor och få många svar!

   Lycka till!
   Mvh Malin

 5. Louise 12 år sedan

  Hej Malin!

  Du anar inte hur ”glad” jag är att ha hittat till din sida! Dock känner jag mig fortfarande en aningen förvirrad i det här träsket av allt man går igenom. Man får inte riktigt den hjälp man önskade att man skulle få..
  Jag undrar dock vart du köpte dina Nature Throid tabletter?

  Hälsningar Louise

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Louise!
   Tack, vad glad jag blir att du är glad att läsa vad jag skriver :)) Jag förstår att du känner dig förvirrad, det gjorde sannerligen jag också i början, och kan givetvis fortfarande göra ibland…Nej, visst är det tråkigt att man känner att man inte får den hjälp man önskade. Det vore nåt om man bara kunde gå till en vanlig läkare och få hjälp! Men så lätt ska det tydligen inte vara…
   Om du mailar till hypo2info@gmail.com så vet de hur jag har fått tag på min medicin. Du kan även gå med i forumet här på Hypo2.info – det är mycket värt, där kan du dels få den informationen, samt även bolla med många andra som har samma besvär.

   Lycka till!
   Mvh Malin

 6. mimmi 12 år sedan

  Hej, vad kul att höra att allt utvecklar sig i rätt riktning för dig och för din pappa. Jag har fått diagnosen Hypo2 samt trötta binjurar och har nu ätit en dos med Kortison och håller på att trappa upp Levaxinet. Är på 100mg och känner ännu ej någon större skillnad. Fick dock en riktigt positiv upplevelse efter ca 1 vecka på kortisol och 25mg Levaxin – 2 dagar i oerhört positiv rus men det försvann sedan. Tänk om man alltid kunde få må så bra=) Därefter har jag haft vissa tillfällen där jag mått bra. Däremot har jag mindre ont i kroppen och känner mig inte som 100 år när jag går i trappan. Sover också bättre på nätterna – tidigare vaknade jag mitt i natten och var konstant trött. Vikten har dock inte påverkats alls – har gått upp nästan 20 kg det senaste året utan att ändra kosten – iaf inte till det sämre snarare till det bättre med lågt intag av kolhydrater och renare mat.

  Är lite nyfiken på Nature-Throid men vet inte riktigt vad jag kan få det. Kan du tipsa var man kan få det? Verkar mycket svårt att få det i Sverige enligt min läkare. ´Min läkare är inne på att vi eventuellt ska testa Liothyronin när jag är klar med upptrappningen eftersom jag hade väldigt lågt T3.

  Hur lång tid tog det för din pappa att trappa upp till nivarande dos och få igång viktminskningen?

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Mimmi!
   Tack för din kommentar. Vad skönt att du fått känna den där känslan av att må bra – då vet du vad du strävar efter, eller hur?! 🙂
   Skönt att du sover bättre (det gör ju underverk för binjurarna iallafall!) och att du har mindre ont. Du kan maila hypo2info@gmail.com för att få reda på hur jag får tag i min medicin. Du kan även gå med i forumet här på Hypo2.info där du kan få jättemycket stöd och information från andra drabbade. Där är lättare att svara på vissa frågor, eftersom forumet är stängt för medlemmar.

   Pappa började på 0.5 grain och höjde med 0.5 var 6:e vecka och är nu uppe på en dos av 1,5 grain Nature-Throid. Adrekomp tar han 6 tabletter/dag.

   Lycka till!
   Mvh Malin

 7. Beatrice Larsson 12 år sedan

  Hej Malin!

  Jag har gjort salivkortisoltest på medicinkliniken. Det låg under referens men läkaren som tydligen inte var utbildad endokrinolog hade samtalat med sin överläkare som inte heller var endokrinolog men de skrev att det inte fanns någon indikation till behandling????De tog flera andra prover på kortisol och jag tror att de låg inom referens!

  Om två olika prov på kortisol visar olika vilket ska man då gå efter???
  Mitt TSH har även gått upp från 0,8 till 2,7 och jag har de flesta symtom på Hypotyreos men får ingen hjälp.

  Vad gör man? Jag vet att du inte har svaret men jag ville bara skriva av mig. Tack för att du lyssnar!

  Kram Bea

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Bea!

   Vad jobbigt för dig! Jag förstår att det är skönt att skriva av sig ibland 🙂 Hade jag varit du skulle jag tagit kontakt med nätverket här på Hypo2.info (hypo2info@gmail.com) för att få kontakt med en läkare som är mer införstådd i den här problematiken. Endokrinologerna har sin bestämda uppfattning om saker och ting, och är tyvärr inte så lätt att få någon hjälp av när man ligger inom referens på proverna. Men ändå fantastiskt att du fått göra ett salivkortisoltest – synd att de inte går efter det (då kan man ju undra varför de ens tar det…?)

   Lycka till!!
   Mvh Malin

 8. mimmi 12 år sedan

  Jag hoppas att jag får ställa 2 frågor till (har mailat och fått svar / är medlem=)
  1) Är det någon speciell orsak till att du/ni använder Nature-Throid istället för Armour Thyroid?
  2) Kan man jämföra Nature-Throid (och Armour Thyroid) dosen med Levaxin? Jag äter nu 100mg Levaxin men fortsätter upptrappning enligt ordination.

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Mimmi!

   1. Det var min läkare som rekommenderade just Nature-Throid, mkt pga att den är hypoallergenisk, innehåller alltså få tillsatser.
   2. Detta är tyvärr inget jag kan svara på. Men om du är medlem så ställ gärna frågan på forumet – där finns alldeles säkert nån som har svar på det 🙂

   Lycka till!
   Mvh Malin

 9. Anastasia 12 år sedan

  Hej!
  Tack för en mycket läsvärd och informativ blogg och information.

  Jag undrar om någon möjligen kan rekommendera homeopat eller annan alternativ behandling i Malmö. Har provat biopati – tveksamt och dyrt och är väldigt tacksamt för tips.

  Har diagnos underfunktion med för högt TSH 12. Trots det känner jag mig OK och vill inte börja med Levaxin utan söker andra alternativ.

  Tacksam för alla tips.
  Hälsn Anastasia

  • Malin Author
   malin 12 år sedan

   Hej Anastasia!
   Tack för dina värmande ord 🙂

   Oj, det var ett högt TSH. Vad skönt att du ändå känner dig ok, och vet vad du vill göra. Någon annan läsare kanske vet ngn i Malmö? Jag känner tyvärr inte till någon. Vad du annars kan göra är att maila hypotyreos.info@gmail.com eller gå med i forumet här på hypotyreos.info – där får du säkert svar!

   Lycka till!
   Mvh Malin

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2022 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?