Status binjuresnällt leverne

Hej på er!

Nu var det sådär alldeles väldigt längesen jag skrev igen. Oftast beror det på en av två anledningar när jag håller mig borta….antingen mår jag så bra att jag inte tänker så mycket ”sjukdom” och lever det vanliga livet helt enkelt, eller så mår jag sämre igen och å ena sidan inte orkar skriva om det, eller å andra sidan håller på att själv förstå varför och inhämta information om vad jag kan göra åt det och låter den mesta lediga tiden gå till det.

Denna sommar har varit lite av båda, men övervägande åt det positiva ”leva-livet”-hållet 🙂

Jag började ju med CH77 (kelering av tungmetaller) och Oxyflush (syresättning av tarmen, mot förstoppning) i våras. Detta räddade mig verkligen, på så sätt att min sedan ett år tillbaka svullna mage plötsligt var platt och smärtfri igen och andningen fantastiskt skön. Detta har hållit i sig i princip hela sommaren och jag har mått bra! Under semestern blev det lite slarv med kosten och binjuresnällheten…vred på dygnet en del, så jag inte fick de viktiga timmarnas sömn, en del kaffe och ngt mer alkohol än vanligt (vilket brukar vara ungefär noll så det krävs inte mycket för att bli 100% ökning…;)) samt lite för mycket socker emellanåt. Resultatet blev en baksmälla på ca 1-2 veckor när jag började jobba för ca 1 månad sedan. Värk i kroppen, jobbig andning, svullen mage, utmattande mjölksyrekänsla i hela kroppen samt en ständigt närvarande stresskänsla i bröstet. (Utan att jag alls haft något att stressa för!) Långsamt tog jag mig tillbaka och kände mig bättre igen. Men så kom stresskänslan tillbaka och utmattningskänslan blev värre igen. Då hade jag kört med kelering i dryga 3 månader.

Började läsa på ytterligare om kelering och bekräftade det jag befarat (och blivit varnad för, men inte velat lyssna på eftersom jag mådde så bra av det…) att binjurarna tar stryk av keleringen. Jag mailade med vår käre dr. Lam som ju är både binjureexpert och har skrivit en del om kelering. Hans åsikt var även den att kelering inte är en långsiktig lösning innan binjurarna är starkare. Han rådde mig att hitta någon som visste vad den gjorde som kunde hjälpa mig, annars kunde jag prata med honom.

Det som tyvärr blivit nu då, är att jag har svårigheter att få bukt med binjurarna. Ingenting som bygger upp dem eller stödjer dem tål jag. 🙁 Kan inte ens ta B-vitaminer utan att få överstimulativa biverkningar (i form av tuff, svår andning och senare svullen mage). Så det enda jag kan göra är att leva binjuresnällt; lägga mig 22, ingen alkohol, inget kaffe, inget socker…tjohooo!! Jag har slutat med keleringen, och det kändes bättre några dagar – för att senare resultera i att jag blev som innan jag började med den – SVULLEN. 🙁 Vart man än vänder sig har man rumpan bak…

Så nu tänker jag faktiskt ringa till dr. Lam och prata med honom (eller hans ”nutritionist” Dorine). Han beskriver ju det, att om man har väldigt avancerad binjuretrötthet, kan man just få överstimulering av både körtelextrakt och örter som annars är till för att stödja binjurarna. Så jag tänker att de kanske har något tips till mig.

Hör av mig igen när jag vet mer! Här finns ändå hopp, trots att det emellanåt känns väldigt väldigt jobbigt…

Kram på er!

//Malin

9 kommentarer
 1. Mia 12 år sedan

  Hej Malin!
  Det är som en berg o dalbana. Känner igen mig i det du skriver.
  Bra ett tag för att sedan backa tillbaka. Är lite nyfiken på vilka resultat hårmineralanalysen gav? Gjorde själv analysen för ett tag sedan och det bekräftade åter igen trötta binjurar och låg ämnesomsättning. Progesteteron har funkat bra gör mig och även ett tillskott av kalium. Dessutom tar jag en hel del annat. Kan bara köra en dos av allt som rekommenderades efter analysen. Detta för att jag reagerar så starkt. Jag hoppas verkligen att du går bukt med dina binjurar. Du är en sådan kämpe! Stor kram skickar jag dig!

 2. Dan 12 år sedan

  Tvärtemot dr Lam så tror jag att kelering är den enda långsikta lösningen. Jag har själv provat allt innan jag började med kelering och inget startar binjurarna.
  Många ggr är det inte bara binjurarna som är problemet. Kvicksilver binds in i hypofysen och hypotalamus som ju styr hormonsystemet. Kvicksilvers halveringstid i hjärnan är 15-20 år. Det innebär att det i princip aldrig spontant läker ut.

  Jag har själv blivit mycket bättre sedan jag började med kelering. Pratade med min läkare och hon var inne på samma linje.

  Även om keleringen slår mot binjurarna på kort sikt så blir det bättre på lång sikt. Det handlar om att kelera på rätt sätt. Då minskar belastningen på binjurarna.

 3. Mia 12 år sedan

  Hej Malin
  Har du provat tillskott av jod och isåfall hur har det gått? Min näringsterapeut tycker att jag ska ta 1/2 drp per dag.

  mvh

  mia

 4. Elli 12 år sedan

  Hej Malin!

  Jag var inne för att kolla om någon hade svarat på min kommentar angående oxyflushens inverkan på sköldis hormonet, men istället så blev jag fast i ditt senaste inlägg. Först och främst får jag skriva att du absolut inte behöver lägga ut denna kommentaren eftersom det kan ses som reklam, men jag bara kände mig tvungen att informera dig om att där finns något som förhoppningsvis kan hjälpa dig. Jag har själv varit där du är och säkerligen även värre. Jag har även för flera år sedan varit i kontakt med Dr Lam och han är absolut kanon. Men min hjälp kom inte förrän jag förstod hur gravt komplicerat allt hänger i hop och hur svårt det faktiskt är när man ska börja hjälpa tillbaka sin kropp på ett naturligt (och enda rätta sättet) sätt. Hjälper man ett hormon upp ja, då får man lätt obalans i ett annat osv. Helt plötsligt vet man inte vad som ger vad för symptom lägre och vad som igentligen hjälper.
  Min hjälp kom inte av direkt hjälp för binjurarna eller utrensning utan av olika farliga ämne (vilket i och för sig är mycket viktigt det med), utan när jag började jobba med att balansera upp allt i från hypofysens håll. Det är alldeles för mycket info för att dra upp här men du får gärna skicka mail om du har någon fråga om det.
  Nu kanske du redan vet och kanske redan provat men det är alltid bättre att försäkra sig när det gäller något som är så viktigt som hälsan.
  Det som finns som kosttillskott är Innates Adrenal response, vad denna gör är just balanserar upp hela det endokrina systemet på ett mjukt sätt utan att belasta kroppen (lite som hjälp till självhjälp för kroppen) i stället för att endast backa upp ett enskilt hormon.
  Detta är i princip hela min anledning till att jag startade min lilla internet butik, just att få ut detta fantastiska märke som heter Innate Response (ekologiskt, testat för tungetaller, från rawfood).
  Min butik heter Elli’s Ekologiska, men det finns på andra ställen som exempelvis Greatlife, så det är inget vinstsyfte med denna kommentaren utan endast för att få ut infon så den kan hjälpa fler.
  Varma hälsningar
  Elli från Elli’s Ekologiska

 5. Vitiligo 12 år sedan

  Hej Malin! Är medlem i hypo2 men hittar inget sätt att eposta dig – skulle du kunna skicka ett mail till mig så att jag kan skicka ett mail jag har färdigt till dig? baskerbosse snabel a gmail punktcom.

 6. Mia 12 år sedan

  Hej den andra mia
  som skrev det första inlägget. Är nyfiken på hur mycket progesteron du tar och vilka effekter du tycker det har? Hur fick du reda på att du har brist på progesteron? Jag har blivit ordinerad progesteronkräm av min NT och har tagit en omgång. Det jag märkte var att mina bröst som brukar ömma så mycket innan mens inte blev lika ömma. Vad hade du för effekt?
  Till Malin, hur mår du? Saknar dig!

  mvh

  mia

 7. Lotti 12 år sedan

  Hej!! jag har skickat ett meddelade till hypo2info men inte fått svar men det kan kanske dröja ett tag? har än en gång fått ett nej av min läkare när jag vill ha NT så nu tar jag saken i egna händer!!!
  Har haft ett pressat Tsh i 8 år!!! men precis när jag kom till henne så hade jag tsh 12, då menar hon att läkemedelsverket inte godkänner licensen pga. det fast jag har mått dåligt alla dom åren med pressat tsh!! vi blev nästan ovänner och hon undrade varför jag blev sur!!!
  Sur!! det handlar om mitt LIV!!
  Jag frågade hur det kunde komma sej att jag mådde lika dåligt på tsh 12 som 0,06 men det kunde hon inte svara på.
  Och att jag hade massor symptom kvar men då tyckte hon att jag skulle gå till VC. för då kunde jag ha en annan sjukdom!!
  Detta är en överläkare på Endo. och mina symptom som jag har kvar är extrem trötthet, myxödem, torr hy mm. alltså typiska hyposymptom, herregud!!!
  Ja jag borde inte bli förvånad men det är jag, detta är Sverige på 2011 talet och vi får sämre vård än någonsin!!!
  Detta handlade väl inte om det som ditt blogginlägg handlade om men hoppas det går bra ändå=)
  Kram Lotti

 8. Lotti 12 år sedan

  Ett litet tillägg: har alltså tsh 0,06 nu!!!
  Efter att ha fått lio i maj!!
  Innan det hade jag tsh 12 i januari och fast jag höjde levaxindosen
  så hade jag tsh 12 i maj ochså!! alltså ingen skillnad vilket jag tycker
  tyder på att levaxin inte funkar så bra på mej!!

  kram

 9. Susanne 12 år sedan

  Hej, du skrev du håller på med kelering, min fråga är, vart gör du det? Är tacksam för upplysning med adress , telefon nr. Ja har haft hela munnen full med amalgam, sedan jag var 7 år gammal.( har sanerat det senaste 2 åren. Nu är jag 48 och lider av symptom som depression, fibromyalgi, ME, kvicksilver förgiftning, mvh Susanne

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2023 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?