Vi hyposar är som soptunnor

3/4  Påskafton. Ja, nu var det längesen med en uppdatering. Vaknade precis upp till en solig påskaftonsmorgon, fått sova länge, sambon har redan varit uppe med dottern i flera timmar….

En hel del har hänt sen sist. Jag har fortfarande mått stundtals jättebra och stundtals utrensande dåligt. Jag började med ett svenskt kosttillskott gjort på NDT (naturally desiccated thyroid),  fick dock magkatarr av det, samt fick höra av några andra att det inte fungerade på dem – så det blev inget långvarigt.

SÅ då fick jakten på NDT börja om lite….och NU har jag äntligen fått tag på äkta vara och börjat på en långsam dos på ¼ tablett om dagen under överinseende av läkare och näringsterapeut. Bara tre dagar än, så för tidigt för utvärdering än (men känner inget negativt iaf).

Var tillbaka hos näringsterapeuten i onsdags, och fick glada nyheter! 🙂 Mina hyresgäster är i stort sett utrotade!! Dvs candida-svamp, onda bakterier och parasiter. Tjohooo!!! Min envishet vad gäller kosten har lönat sig! Nu har jag kämpat i 2 månader med en candida diet, dvs inga snabba kolhydrater i allmänhet, och inget socker och vetemjöl i synnerhet, samt uteslutit följande; mjölkprodukter, kaffe, lök/purjo/vitlök, alkohol, kakao, jäst, svamp, frukter av alla slag, samt slutligen soja och kålfamiljen (exvis broccoli, blomkål) som kan skada sköldkörteln. Men som sagt, nu fick jag introducera en massa nya livsmedel igen! Härligt.

Näringsterapeuten gjorde en ny EIS-scanning som visade på att binjurarna fortfarande verkar ok, mage/tarm och luftvägar lugna och fina pga minskad inflammation/infektion av bakterier, svamp o parasiter, samt en annan lite intressant grej:

Jag har senaste veckorna känt att jag samtidigt som jag är vansinnigt trött i kroppen, har jag varit väldigt snabb och pigg i knoppen…..(knas) och därför inte tålt minsta stress. Precis som att hjärnan vill en massa hela tiden och snurrat runt i 190 fast kroppen inte alls hänger med i det tempot.

Jag kan inte riktigt återberätta vad näringsterapeuten sa, men han kunde genom att se aktiviteten i olika delar av hjärnan förklara att det var just så. Den delen av hjärnan som styr kreativitet mm var det hög aktivitet i, medan den del som styr energinivån i kroppen var det låg aktivitet i. Dvs hjärnan eldar på men finner inget svar i kroppen….så min känsla var helt logisk! Skönt.

För att inte stressa kroppen har jag därför senaste dagarna försökt tvinga mig att göra allt i slowmotion….allt från att plocka ur diskmaskinen till att skriva på datorn till att duscha o göra mig iordning. Innan har hjärnan velat göra allt så EFFEKTIVT som möjligt, jag blir trött bara jag tänker på det. Som en slags kompensation för den låga energin…?

Hursomhelst när jag gör saker sådär långsamt känns det SÅ mycket bättre i hela kroppen. Han sa att han tror att när skk-hormonet börjar göra sin verkan kommer detta att balanseras upp, kroppen får mer energi och synkar mer med hjärnan (obs! Egen tolkning av det han berättat, som sagt svårt att återberätta).

Levern är fortsatt mycket belastad dock, så jag är fortfarande inne i en kraftigt avgiftande fas. Fick därför ett kraftigt näringspulver som ska oskadliggöra tungmetallerna när de går in i slutfasen och skall ut ur kroppen.

Åh. Detta känns som SÅ rätt väg!! Både Dr Mark Starr och Dr Peatfield skriver ju att 1.Binjurar   2. Candida   3. Tungmetaller är mycket vanligt hos hypo-patienter. Vi är som soptunnor där allt skräp kommer in men inte ut….och alla dessa tre stör behandling av det underliggande problemet, dvs funktionen av skk-hormonerna. Det måste åtgärdas först!

Så det är mitt tips till alla – gör det från grunden från början, ni har SÅÅÅ mycket att vinna på det. Man klarar inte det här med alla kosttillskott själv tror jag, man behöver hjälp av en näringsterapeut som kan se den individuella statusen. Och börjar man med skk-hormon först är det lite i fel ände. Tror jag. 🙂

Ikväll ska jag ta ett glas vin. För första gången på 2,5 månad. Ska bli både mysigt och gott!

Stor kram på er!

//Malin

6 kommentarer
 1. Britt-Mari Dahlén 13 år sedan

  Det är mycket man inte kan äta enligt Candida-dieten. Vad har du ätit? Att utesluta mjölkprodukter, kan man inte äta Cultura eller A-fil? Detta är ju bra bakterier för magen. Jag har börjat med mjölksyrade grönsaker, som min mage gillar.

 2. Malin Author
  malin 13 år sedan

  Ja, tyvärr är det mycket som faller bort i en Candida-diet….men man får påminna sig om att det är för en begränsad tid, och inget man behöver göra för alltid.

  För min del har näringsterapeuten ringat in alla typer av fil/yoghurt, inklusive A-fil, dophilus osv.

  Mjölksyrade grönsaker däremot är ju toppen. Det har ju i sig ingenting med mjölkprodukter att göra, trots namnet.

  Lycka till!
  //Malin

 3. Katarina B 13 år sedan

  Hej Malin!
  Jag undrar lite på vilket sätt su känner dig dålig när du tidigare tog din sköldkörtelmedicin? Var det T3 i någon form?
  Jag mår nämligen väldigt dåligt när jag försöker ta mitt T3, både det naturliga samt syntetiska. Mina symptom blir snarare ännu intensivare.
  På sistone har jag lyckats ta en 1/4 av en tablett à 20 mg och det går under den senare tidden något bättre, men fortfarande besvärligt:(
  Jag mår verkligen jättedåligt på alla sätt och har även av min underproduktion åkt på en kärlsjukdom som medfört att jag så gott som förlorat min förmåga att gå alls…
  Jag har en många års långdragen underfunktion typ2, som har gett mig det mesta som är möjligt i symptom samt sjukdomsbild. I vilket fall, så går jag nu på näringsterapi (snart 2 1/2 månad), och har förmodligen också en del symptom tillhörande candida bilden, men ej glasklart. Skulle vara intressant att höra om din upplevelse av medicinering samt hur länge du gått obehandlad innan…
  Bästa hälsningar
  Katarina B

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Hej Katarina!

   Vad bra att du går hos näringsterapeut. Det finns ju många orsaker till att skk-medicinen inte fungerar som den ska även om det är den man behöver, candida-överväxt inkluderad. T ex binjurar och tungmetaller är ju stora bitar, och även allergier. Men förhoppningsvis har ni gått igenom det.
   Den enda medicineringen jag haft tidigare var Levaxin som jag endast åt i 3 veckor. Inget T3 alltså. Jag blev väldigt uppblåst i magen av den. Men det var ju innan jag varit hos näringsterapeut, så då hade jag en massa saker som behövde åtgärdas först….
   Hur länge jag gått obehandlad är ju svårt att säga, känns som att jag haft olika sorters symptom hela livet….(läs gärna ”om mig”) men kanske att de senaste 10 åren varit värst….
   Ett tips är också att läsa Dr.Durrant-Peatfields bok ”Your thyroid and how to keep it healthy”. Han beskriver många faktorer som kan göra att skk-hormon-medicinerna inte fungerar. En kombination av egen kunskap och näringsterapi tror jag är toppen.
   Lycka till! //Malin

 4. Smulan 13 år sedan

  Hej Malin!
  Tycker att Dina behandlingar låter så övertygande – det låter fantastiskt

  Jag undrar om Du kan dela med Dig var någonstans Du går och får hjälp. Är det IFM kliniken.?

  I skåne där jag bor har jag sökt, men inte funnit någon som jag kan få hjälp av.
  Kanske Du eller någon annan kan dela med sig?

  Tacksam för svar

  • Malin Author
   malin 13 år sedan

   Hej Smulan!
   Tack 🙂 Vad kul att du gillar bloggen.
   Ja, det är IFM-kliniken jag går på. Jag känner tyvärr inte till ngn i skåne, men jag kommer att fråga min n-terapeut om han vet ngra i olika delar av landet – så maila hypo2info@gmail.com inom kort, så kan de förmedla det jag fått reda på. Du kan också titta under Tips 2 på denna sida: https://hypotyreos.info/behandling/kosttillskott där de har lagt ut en länk där man kan söka näringsterapeuter efter riktnummer.
   Lycka till!
   Mvh Malin

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Informationen på denna sajt ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta medicinsk expertis

© 2022 Hypotyreos.info

Logga in med dina uppgifter

Glömt dina uppgifter?